Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

De aller-allerlaatste sperziebonen

“Ik gebruik ik alles de plant wat goed is en gooi ik zo weinig mogelijk weg”

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaar mee kunnen, maar de planten zijn zo groot geworden en er zitten zoveel uitlopers tussen dat ik besluit om het hele bed te verversen.Tja, dan moet ik wel een nieuw plekje voor...
Lees verder »


Onze bloggers


Dorthy Reijn

Rineke Dijkinga

Evelijn van Heuven

Petra Kwaak

Blogs

De aller-allerlaatste sperziebonen

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaa...
Lees verder »

Palmkool oogsten en appels drogen

Alle fruit uit de vriezer is tot jam verwerkt en nu heb ik er genoeg plaats in voor de palmkool. And...
Lees verder »

Puinruimen of tuinruimen

Soms kun je een poos tegen een klus aan zitten hikken en dat was in mijn geval het beginnen met tuin...
Lees verder »

De moestuin in september: oogsten, verwerken en ruimen

Wat een mooie dagen hadden we nog. De laatste bloemen van de stokrozen staan te stralen terwijl de u...
Lees verder »

Prachtwijnen om de hoek: Duitsland

Gelukkig, de tijd dat alle Nederlandse huisvrouwen aan de (half) zoete Duits witte wijnen zaten, is ...
Lees verder »

Joepie… de watermeloenen zijn gelukt!

Afgelopen week was de laatste opname van het moestuinjournaal van IVN waarin de groei van de  AH-mo...
Lees verder »
Pagina 1 van 5123...5...»»

H'eerlijke aanraders / Recepten

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Recept voor een Afrikaanse pompoensoep, geïnspireerd op een Tanzaniaans recept

Als de dagen korter worden en wij minder van onze neurotransmitter serotonine aanmaken zijn er volop...
Lees verder »

Recept voor koolrabisalade

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »