Petra Kaak van Kwekerij Cruydthof

16 mei 2016 Redactie Puur Tafelen

Als klein meisje maakte Petra met een emmertje en een zeefje al rozenwater van de rozeblaadjes in het park. En in de tuin van haar ouders had ze al vroeg haar eigen vierkante meter grond om er groenten en kruiden te kweken. Inmiddels heeft ze achter haar huis in Tricht een mooie grote groententuin met fruitbomen en een prachtige Victoriaanse kas voor alle zaaigoed én om bij slecht weer de workshops in te houden. De schuttingen zijn bedekt door historisch leifruit en achterin de tuin scharrelen de kippen in een meer dan royale ren.

Bij het kweken heeft Petra zich gespecialiseerd in bijzondere, historische groenten en kruiden die niet meer verkrijgbaar zijn in supermarkt en tuincentrum. Dit komt door haar interesse in de geneeskrachtige werking van kruiden en door het gebruik ervan in authentieke Romeinse en Middeleeuwse gerechten, een hobby van haar man.

De opbrengst van de tuin werd al snel te veel voor eigen gebruik en zo ontstond de Cruydthof: een kleinschalige kwekerij voor liefhebbers en voor professionele afnemers. Petra adviseert restaurants bij het inrichten van hun eigen kruidentuin en daarnaast kweekt zij planten in opdracht en ontwerpt zij tuinen rondom het thema groenten en kruiden. Ook geeft Petra lezingen en cursussen zoals MoestuinBeheer, waarbij je een groeiseizoen lang begeleid wordt bij het optimaliseren van je eigen moestuin. Ook voor buitengewone activiteiten zoals een “Geur & Gevoel”-rondleiding voor slechtzienden kun je terecht bij Cruydthof.

Petra Kwaak

Van jongs af aan gefascineerd door zaaien en kweken.

http://www.cruydthof.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Meer blogs van Petra Kwaak

Petra Kaak van Kwekerij Cruydthof

Als klein meisje maakte Petra met een emmertje en een zeefje al rozenwater van de rozeblaadjes in he...
Lees verder »