Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

De aller-allerlaatste sperziebonen

“Ik gebruik ik alles de plant wat goed is en gooi ik zo weinig mogelijk weg”

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaar mee kunnen, maar de planten zijn zo groot geworden en er zitten zoveel uitlopers tussen dat ik besluit om het hele bed te verversen.Tja, dan moet ik wel een nieuw plekje voor...
Lees verder »


Onze bloggers


Dorthy Reijn

Evelijn van Heuven

Rineke Dijkinga

Petra Kwaak

Blogs

De tweede ronde!

Ineens is er een omslag op de tuin. De planten van het voorjaar gaan in bloei schieten of vinden het...
Lees verder »

Mineralige zonwijn: Picpoul de Pinet

De zon schijnt, salades en lichtere gerechten doen hun intrede, we zitten weer maar wat graag met zi...
Lees verder »

Experimenten en vaste klanten

Elk jaar ga ik meerdere experimenten aan. Het ene experiment lukt en het andere valt soms wat minder...
Lees verder »

De moestuin ‘ontploft’!

Aan het begin van het moestuinseizoen ben ik blij als ik één keer per week uit eigen tuin kan eten...
Lees verder »

Leuke en minder leuke verrassingen

Lekkere temperaturen en een goede regenbui doen alles enorm groeien. Als ik een rondje op de tuin ma...
Lees verder »

Werk aan de winkel!

In mei is het topdrukte in de moestuin. De opgekweekte zaailingen kunnen uitgeplant worden terwijl e...
Lees verder »
Pagina 3 van 5««...234...»»

H'eerlijke aanraders / Recepten

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Recept voor een Afrikaanse pompoensoep, geïnspireerd op een Tanzaniaans recept

Als de dagen korter worden en wij minder van onze neurotransmitter serotonine aanmaken zijn er volop...
Lees verder »

Recept voor koolrabisalade

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »