Adukibonen ijs

In de Westerse wereld wordt vaak chocolade in desserts gebruikt. In Japan domineert een ander ingrediënt: rode bonen! Hieronder volgt een heerlijk recept voor ‘Aziatisch roomijs’.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 225 gr gedroogde adukibonen
  • 65 gr suiker
  • 2 theelepels citroensap
  • 825 ml water
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 4 eierdooiers
  • 125 gr suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Breng in een sauspan de adukibonen, 65 gr suiker, citroensap en water aan de kook. Laat deze in een open pan drie minuten koken.
  2. Zet het vuur laag en laat de bonen zo lang sudderen tot ze heel zacht zijn. Als ze gaar zijn moet de totale hoeveelheid bonen en vocht 750 ml zijn. Zo niet, voeg dan meer water toe.
  3. Druk de bonenmix door een zeef (bijv. met een houten spatel). Zet het resultaat ongeveer twee uur in de koelkast.
  4. Breng in een sauspan melk en room op een middelhoog vuur aan de kook.
  5. Klop, terwijl je wacht tot het kookt, de eierdooiers en resterende suiker in een middelgrote kom op.
  6. Als de room en melk koken klop je ongeveer vier eetlepels (60 ml) van het hete vocht in de kom met eierdooier tot een glad geheel.
  7. Schenk de dooiermix in de pan met room en verhit deze op een laag vuur tot het genoeg ingedikt is dat het aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Laat het niet te lang koken, anders vormen zich klontjes.
  8. Haal de pan van het vuur en roer er de vanille doorheen. Laat het in de koelkast koud worden.
  9. Als beide mengsels koud zijn door elkaar roeren. Zet het geheel minstens vier uur in de koelkast en roer het mengsel elk uur door elkaar.

Bron: www.pulses.org

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *