Gefrituurde asperges

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • 250 ml koel bier
  • 500 g witte asperges
  • grof zeezout
  • olie om te frituren

Voorbereiden:

  • Splits de eieren.
  • Maak het bierbeslag: In een schaal maak je een glad beslag van de dooiers van de eieren, bloem, het bier en een mespuntje zout. Dit bierbeslag laat je een kwartiertje rusten in de koelkast.
  • Maak de asperges schoon, halveer ze en snijd ze in de lengte door.

Koken:

  • Verwarm de oven voor tot 100 graden
  • Verhit de olie tot 180 graden
  • Klop de eiwitten op in een vetvrije kom en spatel dit door het bierbeslag heen
  • Haal de aspergerepen met een vork door het beslag en laat ze een voor een in de frituurolie zakken.
  • Frituur de asperges in 5 minuten goudbruin, keer ze regelmatig om.
  • Laat de gefrituurde asperges uitlekken op een keukenpapiertje en leg ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven zodat ze warm blijven.

Serveren:

  • Bestrooi de gefrituurde asperges met zeezout.

Tip: de gaarheid van asperges kun je controleren door in het dikste gedeelte van de stengel te prikken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *