Krokant gebakken asperges met lamskoteletten

De asperge is er weer, de ‘koningin der groente’! Krokant gebakken in combinatie met lamsvlees, is dit een prachtig gerecht waarin je de Hollandse lente optimaal proeft. Doordat je de asperges in roomboter bakt, karameliseren de suikers in de asperges en krijgen ze een mooie bruine kleur.  Lekker met veldsla en partjes citroen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram nieuwe Opperdoes aardappels
  • 750 gram asperges
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel suiker
  • zout en versgemalen peper
  • 12 lamskoteletten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • Extra nodig: grillpan

Bereiding:

  • Was de aardappels, snijd grote exemplaren doormidden. Kook de aardappels in een pan met water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels uitdampen.
  • Schil intussen de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden toe. Snijd de houtachtige uiteinden er vanaf (ongeveer 2 centimeter). Snijd ze vervolgens in schuine reepjes van 3 millimeter dik.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan. Voeg de asperges en de suiker toe en bak de groente onder af en toe doorscheppen op een hoog vuur in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    4. Strooi intussen zout en peper over de lamskoteletten, verhit de grillpan en gril de koteletten 3 minuten per kant tot ze goudbruin en rosé zijn.
    5. Laat 1 eetlepel boter in een koekenpan smelten, voeg de knoflook en peterselie toe en meng er de aardappels door. Schep de aardappels goed om tot ze allemaal met de knoflook-peterselieboter zijn bedekt. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de asperges over vier voorverwarmde borden. Leg er de lamskoteletten en aardappels naast.

Wijntip: Kies voor dit uitgesproken lentegerecht een lichte barbaresco uit het Italiaanse Piemonte. Laat je goed voorlichten door je wijnhandelaar want barbaresco kan ook vrij krachtig zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *