Recept voor koolrabisalade

9 oktober 2016 Redactie Puur Tafelen

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit met de lichtgroene of paarse knollen. Als je ook in november nog koolrabi wilt oogsten moet je deze bij de herfstteelt onder glas zaaien en oogsten.

Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 1 venkel
  • 1 stengel bleekselderij
  • Dressing naar keus (bijv. frambozendressing)
  • 2 appels
  • Kaneel

Bereiding:

  1. Rasp de koolrabi.
  2. Daarna meteen de dressing erover doen dan kan deze lekker intrekken.
  3. Vervolgens snij je de bleekselderij en venkel heel fijn en doe deze erbij.
  4. Schil de appeltjes en snij ze in kleine stukjes. Bak de appeltjes in wat roomboter en bestrooi ze met kaneel en doe ze bij de rest van de salade.
  5. Voor een bite kun je nog wat gehakte noten en zaden toevoegen. lekker en gezond!

Bron: www.mytaste.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De aller-allerlaatste sperziebonen

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaa...
Lees verder »

Palmkool oogsten en appels drogen

Alle fruit uit de vriezer is tot jam verwerkt en nu heb ik er genoeg plaats in voor de palmkool. And...
Lees verder »

Puinruimen of tuinruimen

Soms kun je een poos tegen een klus aan zitten hikken en dat was in mijn geval het beginnen met tuin...
Lees verder »