Held van de maand – Asperges

15 april 2016 Redactie Puur Tafelen

Asperges hebben maar liefst drie jaar de tijd nodig voor ze geschikt zijn voor consumptie. Niet voor niets wordt daarom bij de opening van het nieuwe aspergeseizoen – dit jaar op 14 april – een echt feestje gebouwd. Wist jij dat de Nederlander gemiddeld bijna 800 gram asperges per jaar eet?

Het ‘witte goud’ wordt meestal onder folie geteeld. Zo is deze eerder beschikbaar voor de consument. Zodra de asperge haar kopje laat zien, oogst de aspergesteker deze met een speciaal mes. De asperges gaan hierna direct het koude water in, in afwachting van het verdere proces in de loods. Hier worden ze gewassen, afgesneden, gesorteerd en verpakt en zijn de asperges klaar voor consumptie.

Verwerk de ‘Koningin onder de groenten’ in:

Wil je meer weten over asperges? Bezoek dan aspergemuseum De Locht in Melderslo (Limburg).

Zelf asperges kweken? Bekijk hieronder stap voor stap hoe.


Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

H'eerlijke aanraders / Recepten

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Recept voor een Afrikaanse pompoensoep, geïnspireerd op een Tanzaniaans recept

Als de dagen korter worden en wij minder van onze neurotransmitter serotonine aanmaken zijn er volop...
Lees verder »

Recept voor koolrabisalade

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »