Held van de maand november: koolrabi

28 oktober 2016 Redactie Puur Tafelen

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit met de lichtgroene of paarse knollen. Als je ook in november nog koolrabi wilt oogsten moet je deze bij de herfstteelt onder glas zaaien en oogsten.

Onze held van de maand is er in het groen en paars. Volgens sommigen zou de paarse variant lekkerder zijn en een betere opbrengst geven. Bekende rassen zijn Blaro (paarsblauw) en Lanro (wit). Kweek de knollen in een zo stabiel mogelijke omgeving. Zo voorkom je dat de plant doorschiet. Doordat de temperatuurschommelingen in de herfst niet zo groot zijn is het in de herfst makkelijker om de plant groot te brengen.

De groente is in allerlei formaten beschikbaar. Vaak zijn de kleinere exemplaren het lekkerst. Grote koolrabi’s kunnen namelijk vezelig en draderig zijn. De knollen horen er fris uit te zien, moeten stevig en droog aanvoelen en geen lelijke of zachte plekken hebben.

Gebruik

Enkele aanraders:


Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

H'eerlijke aanraders / Recepten

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Recept voor een Afrikaanse pompoensoep, geïnspireerd op een Tanzaniaans recept

Als de dagen korter worden en wij minder van onze neurotransmitter serotonine aanmaken zijn er volop...
Lees verder »

Recept voor koolrabisalade

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »