Cassave

15 juni 2018 Vera van der Meer

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel eens gegeten, want er is ook kroepoek met cassave in de supermarkten te koop. Maar als je mij had gevraagd hoe ziet cassave eruit en wat kan je er mee? Geen idee! Totdat ik ergens las dat ik er een pizzabodem van kon maken. En voor het maken van deze pizzabodem had ik ook tapiocameel nodig. Tot mijn verbazing bleek dit ook uit cassave te bestaan.

In Afrikaanse landen vormt cassave vaak de basis van vele gerechten. Er worden daar vele verschillende meel gemaakt van cassave. Hiermee bakt met brood of cake. Ook maakt men soep van cassave.
Pas ontdekte ik dat het heel makkelijk is om chips te maken van cassave en het is nog knapperig ook!

Chips van cassave kun je maken door de cassave te schillen, in dunne plakjes te snijden en te “frituren” in een laagje kokosolie. Voeg op het laatst eventueel nog wat zout toe.

Het belangrijkste om over cassave te weten is dat het ontzettend giftig is als je het rauw eet. Men ontdekte dat de gifstoffen uit cassave verdwenen als het gekookt of gebakken werd, een simpele oplossing.  Je kunt cassave dus alleen eten als het gekookt of gebakken is.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Meer blogs van Vera van der Meer

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Een nieuwe vleesvervanger

Sinds een aantal maanden wordt 'Jackfruit' verkocht in de supermarkt. In mei kon ik dit product grat...
Lees verder »

Vlees op de barbecue, what else?

Al weken is het zonnig in Nederland. Er zullen al vele barbecues zijn gehouden in Nederland. Superma...
Lees verder »