De kievitsboon

25 september 2018 Vera van der Meer

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievitseieren. Dit omdat de boon dezelfde kleur heeft als de eieren van een kievit.

Dit jaar heb ik de boon voor het eerst in mijn moestuin gezaaid. Ik vind het een fascinerende boon, omdat het proces van de groeiende boon uit drie fasen bestaat.
1. Groene peulen: als de peulen nog groen zijn kun je de peulen eten met daarin kleine boontjes. De peulen zijn lekker om te roerbakken met eventueel andere groentes.
2. Rode peulen: als de peulen goed rood zijn geworden dan bevatten deze verse bonen. Deze bonen zijn snel te bereiden en lekker om chili con carne mee te maken.
3. Bruine, verdroogde peulen: als de peulen in het najaar beginnen te verdrogen kun je deze ook nog gebruiken. De bonen zijn dan hard geworden en moeten eerst geweekt worden voordat je ze kunt bereiden.

Doordat de boon deze fasen kent, kun je er verschillende kanten mee op in de keuken. En dat is maar goed ook, want ik oogst op dit moment aardig wat kievitsbonen.

Let op: kievitsbonen zijn rauw giftig.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram