De populariteit van avocado’s

25 mei 2018 Vera van der Meer

Avocado’s zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Zo populair dat Nederland op de Verenigde Staten na het grootste importland is van Avocado’s. We eten er miljoenen per jaar. En omdat de avocado zo populair is bestaan er zelfs receptenboeken met alleen maar avocado in de recepten.

Voor mij is avocado een vrucht waar je gek op bent of niet. Om eerlijk te zijn ben ik geen fan van de smaak van avocado. Als ik dit vertel aan mensen krijg ik vaak de opmerking “voeg wat peper en zout toe”, maar zelfs dan vind ik het niet lekker. Wat ik best jammer vind, want avocado is hartstikke gezond.

Avocado is zo gezond omdat de vrucht uit gezonde vetten bestaat. Dit zijn plantaardige, onverzadigde vetten. Naast deze vetten bevat avocado ook vele vitaminen en vezels.
Naast dat avocado zo gezond is, is het ook op vele manieren te gebruiken. Je kunt de avocado met een lepeltje uit de schil eten, maar je kunt het ook op brood eten, een dip van maken, toevoegen aan een salade of bijvoorbeeld tussen een wrap eten. En wist je dat je avocado ook kunt gebruiken voor een gezichtsmasker?

Zoals ik al eerder zei ben ik geen fan van de smaak van avocado, maar ik ben wel fan van de pit in de avocado. Ik denk dat veel mensen inmiddels wel weten dat de pit er gemakkelijk uit kan worden gehaald als je er voorzichtig je mes in hakt. Maar wist je al dat je een avocadopit kunt poten en er vervolgens een plantje uitgroeit? Op internet is gemakkelijk op te zoeken hoe dit moet. Met wat geduld en doorzettingsvermogen heb ik inmiddels een prachtige plant in huis staan. Al betwijfel ik het of er daadwerkelijk avocado’s aankomen.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram