Een nieuwe vleesvervanger

19 augustus 2018 Vera van der Meer

Sinds een aantal maanden wordt ‘Jackfruit’ verkocht in de supermarkt. In mei kon ik dit product gratis proberen. Ik had werkelijk geen idee wat het was. Zelfs na het lezen van de verpakking.

Na een korte zoektocht bleek het een vleesvervanger te zijn. Jackfruit is de grootste vrucht die groeit en de officiële naam is Nangka. De vrucht bevat vooral vitamine C en B6. Tevens zou jackfruit goed zijn voor de spijsvertering.

Inmiddels gebruik ik jackfruit wekelijks. Het is een plantaardige variant op draadjesvlees. Ik gebruik het voor in mijn taco’s, op pizza’s of voor op mijn wrap. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe maak je jackfruit klaar? Laat de jackfruit goed uitlekken. Verwijder de overgebleven harde stukjes en trek het fruit wat uit elkaar. Hierdoor krijgt het de vorm van draadjesvlees. Kruid de jackfruit vervolgens goed en laat de kruiden intrekken. Kook vervolgens 8 minuten in een klein beetje olie en voeg toe aan de maaltijd.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram