Erwtenscheuten

20 september 2018 Puur Tafelen

Foto : veganistischkoken.be

Erwtenscheuten kun je natuurlijk kopen in de (biologische) winkel maar goedkoper is ze zelf te kweken. En dat is makkelijker dan je denkt. Je koopt een zak met gedroogde erwten en weegt de hoeveelheid af die je wilt gaan opkweken. Deze erwten spoel je af en laat ze een nachtje weken. Als je ze de volgende dag afgiet kun je het wat aan je (kamer)planten geven want het ‘weekwater’ bevat voedingsstoffen van de erwten.

Kweken

Je strooit de doorweekte erwten over het oppervlak van een ondiepe bak, die je eerst gevuld hebt met een laagje potgrond van ongeveer 3 centimeter. Bedek ze met een dun laagje grond en druk het voorzichtig aan. Zorg ervoor dat het geheel vochtig blijft, maar niet te nat anders gaat het schimmelen.

Zet de bak in de vensterbank maar niet in het volle zonlicht. Vergeet niet regelmatig wat water te geven.

Oogsten

Zodra de erwtenscheuten ongeveer 10 centimeter lang zijn kun je ze afknippen. Doe dit ongeveer zo’n 2 centimeter boven de grond. Je kunt de erwten lekker laten liggen want als het goed is schieten ze weer vanzelf uit. Zo kun je wel 2 tot 3 keer oogsten.

Hier vind je een recept waar erwtenscheuten in verwerkt zitten.

Roland van Tilborg



http://www.puurtafelen.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Meer blogs van Roland van Tilborg

De Verspillingsfabriek

Wij gooien in Nederland ontzetten veel goed voedsel weg. Met z’n alle (horeca, supermarkten én co...
Lees verder »

Wat zeg je? Ouwel?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »
Foto : veganistischkoken.be

Erwtenscheuten

Foto : veganistischkoken.be Erwtenscheuten kun je natuurlijk kopen in de (biologische) winkel maa...
Lees verder »