Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

1 maart 2019 Vera van der Meer

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is in de oosterse keuken wordt het in Nederland nu pas bekender. Afgelopen week zag ik een item over jackfruit bij RTL Boulevard en na het zien van dit item besloot ik er een blog over te schrijven. Hopelijk worden na het lezen van deze blog meer mensen enthousiast over het gebruik van jackfruit.

Jackfruit is de grootste vrucht die er groeit op aarde. De officiële naam van jackfruit is nangka. Jackfruit bevat behoorlijk wat vitaminen en mineralen. Vooral vitamine B6 en vitamine C bevinden zich in de vrucht. Daarnaast bevordert jackfruit de spijsvertering. Het mooiste en tevens leukste aan jackfruit vind ik dat je er enorm veel kanten mee op kan. Jackfruit bevat van nature een zoete smaak waardoor het verwerkt kan worden in gebak of ijs. Maar aan de andere kant is jackfruit een perfecte vleesvervanger.

Ik vind jackfruit lekker om een kapsalon mee te maken, toe te voegen op mijn pizza of mijn wrap mee te vullen.

Een manier om jackfruit te kruiden en bereiden: 
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg 1 gesnipperde rode ui toe, 2 geperste teentjes knoflook, ¼ theelepel kaneel, ½ theelepel komijn, 2 theelepels oregano, ½ theelepel chilipoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 200 gram jackfruit, 2 eetlepels sojasaus (of tamari), 1 eetlepel ahornsiroop, 1 theelepel apple cider azijn. Meng het geheel goed door elkaar en bak zo’n 10 minuten op laag vuur.
Verdeel de jackfruit vervolgens op een ovenplaat en doe deze voor 20 minuten in de oven (200 graden).

Je kunt jackfruit kopen in de supermarkt of bij de toko (in blik). Op de markt is er een kans dat je zelfs verse jackfruit tegen kunt komen.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram