Junkgood

25 januari 2019 Vera van der Meer

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfood, op de site van Puurtafelen? Ja! In deze blog verander ik mijn top 3 aan junkfood in gezonde recepten, waardoor ik ook groentes binnenkrijg bij het eten van deze maaltijden.

1. Patat
Thuis aten wij een keer per week patat uit de frituurpan. Toen ik klein was mocht ik een gefrituurde snack kiezen, maar toen ik naar de middelbare school ging werden dit er twee.
Inmiddels word ik licht misselijk van de geur van de frituurpan. Maar ik ben en blijf dol op patat met (vegan) mayonaise.
Inmiddels maak ik mijn eigen patat. Dit kan zelfs met groente! Bijvoorbeeld zoete aardappel. Hierbij is zelfs geen olie nodig. Kook de zoete aardappel, leg ze op een ovenplaat en stop ze voor 20-30 minuten in de oven. En in plaats van een gefrituurde snack kies ik voor een groenteburger. Hier kan gemakkelijk een broodje burger van worden gemaakt met verse sla, komkommer en tomaat.

2. Pizza
De kant-en-klare ovenpizza’s zijn hip. Er komen steeds meer soorten. Je kunt ze zelfs kopen met chocolade er op!
Ik vind het veel leuker en gezonder om een pizza zelf te maken. Je kunt ook de bodem zelf maken, maar er zijn ook gezonde pizzabodems te koop. Je kunt deze beleggen met verse groentes, waardoor je pizza toch gezond is. Het hoeft maar kort in de oven en maakt het daardoor makkelijk en snel om te maken.
Een ander voordeel is dat pizza’s maken met kinderen ook hartstikke leuk is. Zo eten ze lekker en gezond.

3. Spaghetti
Wie maakt er tegenwoordig nog zelf spaghetti? Ik denk dat er weinige zijn die deze vraag met ja beantwoorden. Ik maak sinds een paar maanden weer zelf spaghettisaus, want ik kwam er achter hoeveel suikers in al die kant-en-klare sauzen worden toegevoegd.
Nu ik de saus zelf maak en zelf gesneden groente toevoeg aan deze maaltijd krijg ik meteen meer dan de dagelijkse hoeveelheid groente binnen in een bord. En wist je dat er tegenwoordig ook pasta bestaat van linzen of kikkererwten?

Door het zelf maken van bepaalde ingrediënten voel ik mij niet meer schuldig over het eten van patat, pizza of spaghetti. Ik voel mij er zelfs goed bij, omdat ik het ontzettend lekker vind en het is bovenal hartstikke gezond geworden.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram