Knoflook

2 juli 2018 Vera van der Meer

Knoflook is ontzettend gezond. Knoflook bevat ontzettend veel vitaminen en mineralen. Het is ontstekingsremmend en verhoogt het immuunsysteem. De belangrijkste reden waarom ik knoflook eet? Knoflook is een natuurlijke antibiotica. Het beschermt het lichaam niet alleen tegen schadelijke bacteriën, maar het vernietigt deze ook.

Ik eet knoflook vrijwel dagelijks. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om knoflook te gebruiken. Zo kun je het gebruiken bij zelfgemaakte tzatziki, bruschetta, pizzasaus, etc etc.

Het nadeel van knoflook eten kennen we denk allemaal wel. Je gaat er van uit je mond ruiken. Handig voor als je mensen op een afstandje wilt houden, maar wil je dat nou niet dan kun je het binnenste van stukje uit de knoflook verwijderen. Snijd het teentje knoflook door midden en verwijder de kern. De kern is namelijk het sterkst ruikende stukje van een knoflook.

Wist je trouwens dat het heel simpel en leuk is om zelf knoflook te kweken? Knoflook is mijn favoriet in de moestuin. Uit een teentje knoflook groeit weer een hele nieuwe bol. Stop in augustus wat teentjes in de aarde met het puntje naar boven (ongeveer 2 centimeter diep) en in mei heb je prachtige knoflookbollen.
Het voordeel hiervan is dat je nu ook gebruik kunt maken van de groene bladeren. Ook zij hebben een knoflook geur en smaak. Deze bladeren kun je bijvoorbeeld toevoegen aan de zelfgemaakte groentebouillon.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram