Kokosolie, een multifunctioneel product

18 mei 2018 Vera van der Meer

Tot op de dag van vandaag gaan er veel verhalen rond over kokosolie. Er wordt getwijfeld of kokosolie goed of slecht is. Maar kokosolie is een onbewerkt product. Alleen deze informatie was voldoende om kokosolie in mijn keuken toe te voegen.

Waarom gebruik ik kokosolie?
De belangrijkste reden waarom ik kokosolie ben gaan gebruiken is dat het een natuurlijk antibioticum is. Het doodt schadelijke bacteriën en virussen. Daarnaast werkt kokosolie ontstekingsremmend en heeft het een positief effect op de hersenen.

Waar gebruik ik kokosolie voor?
Het meest gebruik ik kokosolie om mijn aardappeltjes in te bakken. De aardappeltjes krijgen door de kokosolie een heerlijk korstje en zelfs zoete aardappel wordt er wat knapperig van. Daarnaast bak ik ook mijn vleesvervangers en groentes in kokosolie.
Maar ik bak niet alleen met kokosolie. Ik gebruik het ook om mee te bakken! Ik maak mededankzij kokosolie heerlijke glutenvrij, veganistische koekjes en taarten.
Kokosolie kan niet alleen in de keuken worden gebruik. Ik spoel na het avondeten mijn mond met kokosolie, zodat de bacteriën in mijn mond door de olie worden verwijdert. Ben je van plan om dit te proberen? Let dan eens op de kleur van de kokosolie als je het in de wasbak uitspuugt. Je kunt trouwens ook je tanden poetsen met kokosolie. Het is zelfs mogelijk om kokosolie te gebruiken tegen schrale plekjes op bijvoorbeeld je elle bogen of je gezicht.

Hoe weet je of je echte 100% kokosolie in huis hebt?
De eerste keer dat ik kokosolie kocht, kocht ik deze bij een supermarkt. Op de verpakking stond “100% kokosolie”, maar waarom smaakte deze kokosolie naar plastic? Ik besloot om kokosolie bij de natuurwinkel te kopen. Toen ik deze proefde, proefde ik duidelijk kokosolie. Het is misschien wat duurder, maar ik koop het alleen als het in de aanbieding is. Daarnaast gaat een pot kokosolie erg lang mee, omdat je er maar weinig van nodig hebt. Een halve eetlepel per koekenpan is voldoende. En ik geef liever iets meer geld uit aan een goed product dan dat ik plastic zit te eten.

 

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram