Plasticminderen

10 maart 2019 Puur Tafelen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of groot ook, is er één. FLASKE is zo’n geweldig initiatief om het gebruik van plastic flessen te verminderen. FLASKE is de merknaam voor diverse duurzame producten zoals thermosflessen, thermosbekers en foodpots. En…van iedere aankoop gaan er 10% van het bedrag naar ‘The Ocean Cleanup’.

Plasticsoep, wie kent deze term niet? Plasticsoep is ‘hot’ maar niet op een positieve manier. En terecht! Wij verbruiken per jaar ontzettend veel plastic in de vorm van, zakken, verpakkingsmateriaal, wegwerpflessen, enz…. Door het ver- en gebruik van plastic blijft er vraag naar (fossiele) olie. En zoals velen van ons inmiddels wel weten raken we in snel tempo door de voorraad heen. En is het vijf voor twaalf. Het komt vast ook regelmatig bij jou voor… dat je op weg bent gegaan zonder drinken en dat je dan denkt “ships, had ik nou maar een flesje water meegenomen”. En dan loop je maar even een supermarkt of tankstation in en koop je daar een plastic flesje water en wie weet wat je nog meer koopt met plastic eromheen, terwijl je dit gewoon van thuis mee had kunnen nemen.

Plasticminderen

Er komen gelukkig steeds meer initiatieven om te ‘plasticminderen’. Eén van deze initiatieven die ik tegenkwam was “Flaske”. Toen ik een kijkje nam op de website werd ik gelijk heel enthousiast en wilde gelijk wat bestellen. Het was (bijna) een lastige klus om er 1 te kiezen op www.flaskebottle.com. Ze zijn in diverse grootte en kleuren te verkrijgen. Ik ben gegaan voor een FLASKE bottle ‘night’ 500 ml. Deze was snel binnen en stevig en in een mooie (geschenk)doos en mooie hoes verpakt. De producten van FLASKE zijn te gebruiken voor zowel koude als warme dranken. Wij zijn echte theeleuten dus wij hebben er vers gekookt water ingedaan en hem meegenomen naar de moestuin. Maar je kan hem natuurlijk ook meenemen bij het wandelen, fietsen of gewoon lekker mee naar de (achter)tuin. Ik had de fles ‘s morgens al gevuld en inderdaad om een uurtje of half vier in de middag was het water nog heet, heel heet.

Wil je naast de FLASKE-thermosfles jouw collectie uitbreiden, en wie wil dat nou niet, dan kun je ook eens denken aan een mooie en duurzame thermosbeker. Ook deze drinkbeker is gemaakt van duurzaam en degelijk materiaal en kun je overal mee naar toe nemen.

Wil jij meehelpen aan het verminderen van plastic flessen?

Kijk dan snel op www.flaskebottle.com en bestel jouw thermosfles of beker. Schrijf je gelijk in op de nieuwsbrief zodat je niets hoeft te missen over FLASKE en ontvang exclusieve kortingen, bijvoorbeeld bij jouw eerste aankoop.

Roland van Tilborghttp://www.puurtafelen.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Roland van Tilborg

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram