Vlees op de barbecue, what else?

2 augustus 2018 Vera van der Meer

Al weken is het zonnig in Nederland. Er zullen al vele barbecues zijn gehouden in Nederland. Supermarkten verdienen goudgeld met al dat verkochte vlees voor op de barbecue. Als veganist krijg ik vaak de vraag of ik ook kan barbecueën. Gevolgd door de vraag wat ik dan eet.

Dit weekend staat de tweede hittegolf voor de deur. Daarom deel ik in deze blog een aantal ideeën om te barbecueën zonder vlees.

1. Groente spies
Prik in plaats van vlees verschillende groenten op een prikker. Snijd grove stukken van champignons, paprika, ui en courgetten (of andere groentes naar keuzen) en prik deze op een stokje om deze vervolgens op de barbecue te leggen.
Ter variatie kun je ook aardappelkrieltjes toevoegen aan een stokje.

2. Avocado
In een van mijn vorige blogs gaf ik aan dat ik avocado eigenlijk niet zo lekker vind, maar ik moet toegeven na dat de avocado kort op de barbecue heeft gelegen vind ik het een stuk lekkerder.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en leg beide helften met het eetbare gedeelte op de barbecue. Lekker om zo te eten of toe te voegen aan een salade.

3. Zoete aardappel
Snijd een zoete aardappel in grove stukken verticaal en bestrooi met peper, zout en chilipeper (of paprikapoeder). Barbecue alle kanten een paar minuten. Lekker om te serveren met een zelfgemaakte tzatzikisaus.

4. Gevulde paprika
Vul een paprika met bijvoorbeeld gekruid veganistisch gehakt. Wikkel de paprika in aluminiumfolie en barbecue het geheel.
Je kunt op deze manier ook courgette of aubergine op de barbecue leggen.

5. Ananas
Wist je dat je zelfs fruit op de barbecue kunt leggen? Ananas is daarvan een perfect voorbeeld.
Snijd een ananas in schijven en leg deze kort op de barbecue. Lekker om te serveren bij het ijstoetje.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om vlees te vervangen door plantaardig voedsel op de barbecue. Ik blijf het leuk vinden om daarmee te experimenteren. Het is weer eens iets anders dan elke keer die hamburger.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Vera van der Meer

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram