Waterijs maken

12 juli 2018 Vera van der Meer

Met het warme weer van de afgelopen weken zullen er vele ijsjes gegeten zijn. Van raketjes, ijslolly’s, cornetto’s tot en met softijs. En het warme weer houdt voorlopig nog aan.

Vooral de ijslolly’s deden het goed bij ons thuis. Een flink aantal sticks voor een kleine prijs. Erg verleidelijk om te kopen, maar hoe gezond zijn deze ijsjes?

Sinds deze zomer ben ik begonnen met het maken van mijn eigen ijsjes. Het enige wat er voor nodig is zijn ijshouders, fruit en/of groente naar keuze en eventueel water. Het voordeel is dat je eindeloos kunt variëren en het is ontzettend leuk om met kinderen te maken.

Hieronder mijn top 3 tot nu toe:
1. Mango/citroen: Meng 1 geschilde mango met het sap van 1/2 citroen.
2. Water/citroen: Meng 200 ml water met het sap van 1/2 citroen.
3. Aardbeien: Meng 200 gram aardbeien tot een gladde mix.
(De bovenstaande combinaties passen in 2-4 ijshouders)

Het is dus mogelijk om zelfs met 1 ingrediënt ijsjes te maken. Makkelijker kan niet! Al kan het ook leuk zijn om ijs te maken met meerdere laagjes in verschillende kleuren.

Vera van der Meer

Hoi, ik ben Vera. Ik ben 24 jaar en afgestudeerd aan de lerarenopleiding algemene economie & bedrijfseconomie. Sinds 2015 heb ik de ziekte van Lyme. Een ziekte die lastig is om aan te pakken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom ben ik mij sinds 2016 gaan verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding. Inmiddels eet ik volledig glutenvrij en veganistisch en probeer ik toegevoegde suikers zo veel mogelijk te ontwijken. Waarom ik deze voedingsstijl hanteer leg ik uit in mijn blogs. Dit eetpatroon was een hele zoektocht. Vele recepten die ik tegenkwam bevatten of gluten of dierlijke producten of toegevoegde suikers. Daarom heb ik besloten om een facebookpagina en een blog te starten, genaamd 'de kracht van voeding'. Via 'de kracht van voeding' deel ik mijn recepten, geef ik tips, probeer ik mensen te motiveren en deel ik mijn ervaringen. Ook wil ik laten zien dat deze voedingsstijl heel simpel kan zijn.

https://dekrachtvanvoeding.webnode.nl/

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Meer blogs van Vera van der Meer

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Een nieuwe vleesvervanger

Sinds een aantal maanden wordt 'Jackfruit' verkocht in de supermarkt. In mei kon ik dit product grat...
Lees verder »

Vlees op de barbecue, what else?

Al weken is het zonnig in Nederland. Er zullen al vele barbecues zijn gehouden in Nederland. Superma...
Lees verder »