Weggooien? Liever niet.

20 mei 2019 Puur Tafelen

Iets weggooien….ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat.

Zo was ik gisteren in de keuken bezig om voor de eerste keer van m’n leven zelf schepijs te maken. Gewoon de makkelijkste variant om mee te beginnen, namelijk vanille-ijs. Waar ga je zelf schepijs maken terwijl je het zo in de supermarkt kunt kopen in allerlei varianten? Klopt maar zelf iets (vers) maken geeft een heel andere (smaak)beleving en je bent lekker en leuk bezig. En als je ‘IJS & co’ van Aniek Keijsers binnen hebt gekregen en doorleest is het erg lastig om er niet aan te beginnen. Zeker niet voor een (schep)ijs liefhebber als ik ben.

Bij het recept heb je drie eierdooiers nodig en dan houd je dus drie maal eitwit over…. En zoals ik al schreef…als het even kan gooien wij geen etenswaar weg. Maar wat te doen met dat eiwit? Het antwoord kwam van de bank in de huiskamer: merengue’s! Ja natuurlijk! Maar ook nog nooit zelf gemaakt. Voor alles een eerste keer. Mijn zoon hoorde dit en riep gelijk: “ja die wil ik maken!” En dat heeft hij goed gedaan. Ontzettend zoet, maar lekkerrrr en zeker bij het vanilleroomijs wat ik later die dag nog gedraaid heb.

Vanille-ijs

 

Roland van Tilborg



http://www.puurtafelen.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Meer blogs van Roland van Tilborg

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram