Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. Zo was ik gisteren in de keuken bezig om voor de eerste keer van m'n leven zelf schepijs te maken. Gewoon de makkelijkste variant om mee te beginnen, namelijk vanille-ijs. Waar ...
Lees verder »


Onze bloggers


Diverse gasten

Vera van der Meer

Patrick

Manda Heddema

Blogs

De populariteit van avocado’s

Avocado’s zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Zo populair dat Nederland op de Verenigde...
Lees verder »

Kokosolie, een multifunctioneel product

Tot op de dag van vandaag gaan er veel verhalen rond over kokosolie. Er wordt getwijfeld of kokosoli...
Lees verder »

De aller-allerlaatste sperziebonen

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaa...
Lees verder »

Palmkool oogsten en appels drogen

Alle fruit uit de vriezer is tot jam verwerkt en nu heb ik er genoeg plaats in voor de palmkool. And...
Lees verder »

Puinruimen of tuinruimen

Soms kun je een poos tegen een klus aan zitten hikken en dat was in mijn geval het beginnen met tuin...
Lees verder »

De moestuin in september: oogsten, verwerken en ruimen

Wat een mooie dagen hadden we nog. De laatste bloemen van de stokrozen staan te stralen terwijl de u...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mosselen in sake

Op schaal gezien is Japan niet zo'n groot land. Hoe anders is de Japanse keuken. Deze is wereldberoe...
Lees verder »

Pulled jackfruit met coleslaw en BBQ-saus

Geen wijn maar theeadvies. Onderaan het recept vind je een advies voor de thee die je bij deze lekke...
Lees verder »

Geroosterde zoete aardappel met broccoli en tahin

Een (h)eerlijk recept, op zich niet zo vreemd bij Puur Tafelen ;). Het bijzondere bij dit recept is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram