Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

Cassave

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel eens gegeten, want er is ook kroepoek met cassave in de supermarkten te koop. Maar als je mij had gevraagd hoe ziet cassave eruit en wat kan je er mee? Geen idee! Totdat ik ergens...
Lees verder »


Onze bloggers


Manda Heddema

Vera van der Meer

Blogs

De cultuur van wijn drinken

Wanneer ik mensen vertel dat je als professioneel wijnproever eigenlijk het beste ’s ochtends kunt...
Lees verder »

Wit goud bij het Witte Goud

Het is altijd een feestje als ik naar mijn ouders ga als het aspergeseizoen is aangebroken. Want, er...
Lees verder »

Weet wat je eet want de beste dokter staat in de keuken!

“Veel van wat wij consumeren is wel eten maar het is geen echte voeding voor ons lichaam. Do...
Lees verder »

Originele en geestige wijnbeschrijvingen

Harold Hamersma is de vaste wijnschrijver van Het Parool en NRC Handelsblad. Hij publiceert regelmat...
Lees verder »

Temperatuur control freak

Zonde! De laatste twee keren dat ik Pinot Noir in een restaurant dronk was deze te warm. Gewoon uit ...
Lees verder »

De verfijnde, elegant witte Rueda

Rueda rocks! We hebben al een rosé hausse gehad, en de prosecco was de afgelopen zomer niet aan t...
Lees verder »
Pagina 5 van 5««...345

H'eerlijke aanraders / Recepten

Zelf pasta maken: niet zo moeilijk!

Zelf verse pasta maken klinkt voor menig persoon als onbegonnen werk. Het koken van verse pasta kost...
Lees verder »

Zeeuwse mosselen, ze zijn er weer.

Tulpen, molens, klompen….dat zijn dingen waar veel mensen aan denken als je vraagt wat kenmerkend ...
Lees verder »

Bloemkoolsalade

Ingrediënten (4 personen):1 bloemkool half potje zongedroogde tomaten verse basilicum ...
Lees verder »