Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

De Verspillingsfabriek

Wij gooien in Nederland ontzetten veel goed voedsel weg. Met z’n alle (horeca, supermarkten én consumenten) gooien we voor zeker 5 miljard euro  weg in containers en kliko’s. Niet alles gaat verloren…een gedeelte kan en wordt nog als veevoer gebruikt. Het kan natuurlij...
Lees verder »


Onze bloggers


Diverse gasten

Manda Heddema

Vera van der Meer

Roland van Tilborg

Blogs

Ik ga op vakantie en neem mee…

Wat heb ik dit spelletje vroeger vaak gespeeld. Niet omdat ik zo vaak op vakantie ging overigens. Wa...
Lees verder »

Wat gaat het snel!

Als ik mijn blog van ruim een week geleden lees en zie hoe de tuin er nu bij staat kan ik niet ander...
Lees verder »

Als je eventjes niet kijkt

Afgelopen week stond ik plots verrast te kijken bij de stoksperziebonen. Ik dacht dat die echt nog n...
Lees verder »

Nog lang geen zomer?

We zijn alweer in de laatste dagen van juni beland en nog steeds wil het maar geen zomer worden. Gel...
Lees verder »

De tweede ronde!

Ineens is er een omslag op de tuin. De planten van het voorjaar gaan in bloei schieten of vinden het...
Lees verder »

Mineralige zonwijn: Picpoul de Pinet

De zon schijnt, salades en lichtere gerechten doen hun intrede, we zitten weer maar wat graag met zi...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Kapucijnerhumus

Peulvruchten waren nooit erg populair, maar dat begint te veranderen. En terecht want ze zijn gezond...
Lees verder »

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Bietenburgers

Een broodje (ham)burger maar dan lekker anders....burgers maak je niet alleen van vlees of peulvruch...
Lees verder »