Blog

Diverse gastbloggers schrijven voor Puurtafelen.nl over hun passie voor h’eerlijk eten en drinken. Naast hun enthousiasme voor het zelf verbouwen van groenten in de moestuin, wijnen of puur en onbewerkt voedsel geven onze gastbloggers ook nog eens bruikbare, praktische tips.

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievitseieren. Dit omdat de boon dezelfde kleur heeft als de eieren van een kievit. Dit jaar heb ik de boon voor het eerst in mijn moestuin gezaaid. Ik vind het een fascinerende boon...
Lees verder »


Onze bloggers


Manda Heddema

Diverse gasten

Roland van Tilborg

Patrick

Blogs

De moestuin ‘ontploft’!

Aan het begin van het moestuinseizoen ben ik blij als ik één keer per week uit eigen tuin kan eten...
Lees verder »

Leuke en minder leuke verrassingen

Lekkere temperaturen en een goede regenbui doen alles enorm groeien. Als ik een rondje op de tuin ma...
Lees verder »

Werk aan de winkel!

In mei is het topdrukte in de moestuin. De opgekweekte zaailingen kunnen uitgeplant worden terwijl e...
Lees verder »

Karakterdruif: Gewürztraminer

Ben je gek op kruidig Aziatisch eten? Hou je wel van een rood pepertje? Misschien pak je dan standaa...
Lees verder »

Petra Kaak van Kwekerij Cruydthof

Als klein meisje maakte Petra met een emmertje en een zeefje al rozenwater van de rozeblaadjes in he...
Lees verder »

De cultuur van wijn drinken

Wanneer ik mensen vertel dat je als professioneel wijnproever eigenlijk het beste ’s ochtends kunt...
Lees verder »
Pagina 6 van 7««...567

H'eerlijke aanraders / Recepten

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Koolrabi is een vrij onbekende groente wat eigenlijk best zonde is. Je kunt namelijk alle kanten uit...
Lees verder »

Bananenbrood

Natuurlijk kun je een half brood in 1 keer opeten...dan hoef je de rest van de dag niet meer te eten...
Lees verder »

Pittige aardappelkoekjes

Wat is er lekkerder om na een werkdag een makkelijk gerecht te maken en samen van te genieten..... ...
Lees verder »