Boekenkast

vegabijbel

Vegabijbel

In navolging van de visbijbel, bakbijbel, soepbijbel, worstbijbel en al die andere uit de kookbijbel reeks ontbrak nog een hele belangrijke namelijk; de Vegabijbel. Tijdens de laatste editie van de 'Nationale Week Zonder Vlees' bracht Carrera culinair deze bijbel uit. De Vegabijbel is samengesteld door de enige echte 'Hippe Vegetariër', Isabel Boerdam*. Boerdam eet al vanaf haar negende jaar vegetarisch. In die t...

Lees verder »
Hoe dan

Hoe dan?!

Dit is een (kook)boek wat je zelden tegenkomt. "Never judge a book by its cover"...oftewel in het go...
Lees verder »

De moestuin, een stress free zone

Sommige mensen schieten al in de stress als ze denken aan een moestuin, terwijl dat niet nodig is en...
Lees verder »
Stamppotbijbel

Stamppotbijbel

Na de o.a. de Groente-, Vlees- en Soepbijbel is er nu ook de Stamppotbijbel. De klassiekers kennen...
Lees verder »
100 beste gerechten

100 beste gerechten die je gegeten ‘moet’ hebben

Voor elk wat wils, dat is zeker waar als je door "de 100 beste recepten die je ooit gegeten moet heb...
Lees verder »

Puur Zoet

Ben jij gek op bakken, maar ben je klaar met boter, eieren, melk, suiker en eventueel ook gluten? Da...
Lees verder »
Chocoladebijbel

Chocoladebijbel

Al eens gedacht: "een chocoladereep, die zou ik wel eens helemaal zelf willen/kunnen maken". Natuurl...
Lees verder »

Groenten van Roos

Er zijn de laatste jaren steeds meer kookboeken verschenen die gaan over gezonde voeding. Afgelopen ...
Lees verder »
Gehakt

Woensdag gehaktdag ? Nee hoor. Dat kan gewoon iedere dag.

Als er iets veelzijdig in de keuken te gebruiken is, is het wel gehakt. Of het nou kipgehakt, rundge...
Lees verder »
Kookboek, Elisabeth

De Elisabeth praktische recepten

"Vroeger was alles beter". Dit 'ouderwets' kookboek laat zien dat dit niet altijd onwaar is, als het...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

pastinaak

Pastinaak met honing

Pastinaak een inmiddels bekende vergeten groente. Ook prima geschikt voor de (vegetarische) BBQ. Dit...
Lees verder »

Komkommer op de barbecue

Komkommer op de barbecue hoor ik je denken... Ja zeker een mooi voorbeeld hoe ' water en vuur'  lek...
Lees verder »
radicchio

Radicchio in zoetzuur

Radicchio is een soort (familie van) witlof maar dan roodgekleurd. Met onderstaande recept maak je e...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram