100 beste gerechten die je gegeten ‘moet’ hebben

10 januari 2019 Puur Tafelen

Voor elk wat wils, dat is zeker waar als je door “de 100 beste recepten die je ooit gegeten moet hebben’ bladert. Wat een heerlijke diversiteit. Van een ‘basis’ aardappelpuree (maar dan echt lekker) tot stokvisbitterballen en van echte Chili con carne tot saté ajam. Het boek is samengesteld door diverse leden van de redactie van FavorFlav.

En daarmee maakt het dit boek juist zo uniek. Doordat verschillende personen hun favoriete recepten hebben doorgegeven zit er allicht iets lekkers voor je tussen. Makkelijke, klassieke en bijzondere recepten, zo zijn de recepten in het boek ingedeeld. Ofwel; basic, classic en special. Enige basis kookervaring is wel handig maar in principe kan (bijna) iedereen wel 1 of alle 100 van de recepten thuis maken.

Inhoud

De uitleg van ieder recept is duidelijk en simpel, net als dat de ingrediënten keurig (per onderdeel) opgesomd staan naast de bereiding. Overal staan heel simpele en minimaal aantal pictogrammen voor hoeveel personen, voorbereidingstijd en benodigdheden en de bereidingstijd. Daarbij staat bij bijna ieder recept nog een (h)eerlijke variatie tip om het net even zoeter, pittiger of gewoon lekkerder te maken. De foto’s die bij de recepten staan laten je bij voorbaat al het water in de mond lopen. Je krijgt absoluut zin om het recept snel zelf een keer te bereiden. Bij de ingrediënten wordt uitgegaan dat je alles zo vers mogelijk in huis hebt en zelf de bouillon of mayonaise zelf maakt (dat blijft toch het lekkerste) maar er wordt wel toegegeven dat de tijd om het vers te maken wel eens ontbreekt en er dan naar een pot of blik gegrepen wordt. De basis blijft dat het zo lekker mogelijk mag zijn. Blijf wel zelf nadenken is het devies van de samenstellers en pas het waar jij het nodig vindt aan aan je persoonlijke smaak. En natuurlijk fouten maken mag, niets mis mee. Kun je alleen maar van leren.

Hier vind je alvast een voorproefje van 1 van de (hele makkelijke) (H)eerlijke recepten.

Zin gekregen om zelf aan de gang te gaan? Snel bestellen dan;

FavorFlav is ook op Facebook en Instagram te vinden.

“De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben” is een uitgave van Carrera Culinair.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Pulled jackfruit met coleslaw en BBQ-saus

Geen wijn maar theeadvies. Onderaan het recept vind je een advies voor de thee die je bij deze lekke...
Lees verder »

Geroosterde zoete aardappel met broccoli en tahin

Een (h)eerlijk recept, op zich niet zo vreemd bij Puur Tafelen ;). Het bijzondere bij dit recept is ...
Lees verder »

Kerststol bites (glutenvrij)

Pas op! Bij deze glutenvrije kerststol bites eet je je vingers mee op.  Recept is gepubliceerd in h...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram