Bijbel van de Italiaanse keuken

11 september 2019 Puur Tafelen

Italië, een land ongeveer 7 keer zo groot als Nederland, heeft een hele rijke historie. Op cultureel vlak maar zeker ook als het om de Italiaanse keuken gaat. Doordat Italië pas ongeveer 150 jaar geleden het land geworden is zoals het nu is, is Italië lastig te ‘vangen’ in 1 soort gerecht of recept. Ze heeft een hele diverse keuken. In de Bijbel van de Italiaanse keuken zijn de hoofdstukken ingedeeld in regio’s. 11 om precies te zijn. Iedere regio heeft zo z’n eigen (kenmerkende) keuken.

Net zoals andere receptenbijbels kent deze Bijbel van de Italiaanse keuken een keurige indeling en vormgeving. In de uitgebreide inleiding komt een korte historie voorbij van het tot stand komen van deze bijbel, hoe het boek te gebruiken, kort stukje Italiaanse geschiedenis en een aantal van de belangrijkste begrippen en technieken. Wist je dat ‘farina’ in het Italiaans bloem betekend? En dat ‘utensili da cucinakeukengerei betekend?  Veel gebruikte ingrediënten zoals, basilicum, kappertje en natuurlijk (diverse soorten) olijfolie worden besproken.

Natuurlijk mag de beschrijving (met mooie pictogrammen) van het utensili da cucina niet ontbreken. Net als aandacht voor het maken van basisrecepten zoals zelf pasta maken, worst vullen anjovis fileren.

Dit (kook)boek is samengesteld door Maud Moody en Leonardo Pacenti. Zij zijn de trotse eigenaren van restaurant Toscanini in Amsterdam. Samen met Nina Bogaerts – die in het restaurant in de keuken staat – hebben ze de Bijbel van de Italiaanse keuken tot een echt mooi en (H)eerlijk kookboek gemaakt die, als je van lekker (en internationaal) eten houdt, niet mag ontbreken in jouw keuken.

Hieronder vind je alvast een lekker voorproefje…

Uitgeverij Carrera Culinair.

Taart met olijfolie en citroen

Gegratineerde courgettes

 


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Stoofperen mousse

Gieser Wildeman en St. Remy ken je vast wel maar als ik winterrietpeer, winterjan of winterlouwtje z...
Lees verder »

Scandinavische broodtaart met vis

Dat je van ontzettend veel dingen een taart kunt maken bewijst dit recept wel. Het recept is door Ha...
Lees verder »

Soof appeltaart

En met Soof bedoelen we niet de Soof van de serie en films ;) Soof natuurlijke siropen zijn (H)eerli...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram