Chocoladebijbel

19 december 2018 Puur Tafelen

Al eens gedacht: “een chocoladereep, die zou ik wel eens helemaal zelf willen/kunnen maken”. Natuurlijk kun je op internet gaan zoeken maar veel leuker is dit vanuit de chocoladebijbel van Kees Raat* te lezen en leren. 

En een chocoladebijbel is het. Op de eerste 50 pagina’s gaat Kees Raat uitgebreid in op de soorten chocolade, be- en verwerken van cacaobonen, de geschiedenis van cacao en chocolade, etc… Termen als wannen en concheren worden duidelijk in tekst en beeld uitgelegd. Net als au bain-froid en canache. Het boek is opgebouwd uit 12 hoofdstukken van koekjes tot bonbons en van desserts tot taarten. Alles wat je zoal kunt bedenken met chocolade komt wel voorbij, zelfs het bereiden van chocoladekroketten. Er staan meer dan 150 recepten in. Bij ieder recept staan pictogrammen die aangeven wat je nodig hebt aan materieel en er staat overzichtelijk bij wat je nodig hebt aan ingrediënten.

Recepten

Bij bijna ieder recept staat ook een leuk weetje over 1 van de ingrediënten of een persoonlijke noot van de auteur. Deze chocoladebijbel is rijk geïllustreerd met veel mooie en zeer lekker makende foto’s. Alleen door het bekijken van de foto’s zou je zo een hap uit het boek nemen. De laatste pagina’s zijn ingeruimd voor de recepten en ingrediëntenindex maar ook met handige adressenlijst en links, voor als je zelf helemaal los wilt gaan na het doorlezen van dit (H)eerlijke boek.

Kortom dit is één van de boeken die je in huis moet hebben als je chocoladeliefhebber bent en meer te weten wilt komen over hoe en wat rondom chocolade. Kleine waarschuwing vooraf…..als je in het boek begint te lezen en naar de recepten gaat kijken….is de kans groot dat je alles tegelijk wilt gaan maken én opeten.

Hardcover, 496 pagina’s en is verschenen op 15 december 2018 bij uitgeverij Carrera.

ISBN: 9789048844401, Ebook: 9789048844418

De Chocoladebijbel is hier te bestellen:

Kees Raat (1955) is chocolatier en ijsmaker.Hij groeide op in een bakkersfamilie, maar ontdekte als snel dat zijn ware passie bij chocolade ligt. In zijn winkel ‘Metropolitan’ op de Amsterdamse Warmoesstraat maakt en verkoopt hij de lekkerste en (H)eerlijkste chocolade en het beste ijs.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Pulled jackfruit met coleslaw en BBQ-saus

Geen wijn maar theeadvies. Onderaan het recept vind je een advies voor de thee die je bij deze lekke...
Lees verder »

Geroosterde zoete aardappel met broccoli en tahin

Een (h)eerlijk recept, op zich niet zo vreemd bij Puur Tafelen ;). Het bijzondere bij dit recept is ...
Lees verder »

Kerststol bites (glutenvrij)

Pas op! Bij deze glutenvrije kerststol bites eet je je vingers mee op.  Recept is gepubliceerd in h...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram