DIPS

10 mei 2019 Puur Tafelen

Er was al “niet mokken, lekker wokken” en sinds enkele weken kunnen we ook stellen “niet sippen, (ga eens)lekker dippen”. Ramon Brugman, patissier en TV-kok bij o.a. het televisieprogramma ‘BinnensteBuiten’ heeft zijn lekkerste dips en spreads in een boek bij elkaar gebracht en toepasselijk de titel ‘Dips’ meegegeven. Recepten uit totaal 21 landen en per land ongeveer twee soorten dippers en vijf dips. De keuze is reuze.

Dips:

‘Dips’ is een persoonlijk boek geworden. En zoals Brugman ook zegt: ”ik ben geen hokjesdenker en ben van mening dat je alles met elkaar kunt mengen wat je lekker vindt.” Dat kunnen wij alleen maar onderschrijven. Wat is dit boek een (H)eerlijke inspiratiebron om daadwerkelijk aan de slag te gaan. ‘Dips’ opent met een voorwoord van Ramon en daarna een uitleg over hoe en wat rondom deeg, machinerie, maten en gewichten. De hoofdstukken bestaan uit de landen waar hij de recepten van heeft uitgekozen. Van Indonesië naar Japan en van Nederland tot aan Mexico. Aardappelen, vlees, vis, kruiden, groenten, alles komt wel ergens een keer voorbij in een van de dips of spreads. Natuurlijk ontbreken de receptenindex en het ingrediëntenregister niet om makkelijk en snel jouw favourites op te zoeken.

Kortom:

Wil je jouw gasten weer niet dat stukje worst en kaas voorzetten? Dan is ‘Dips’ een ideaal boek om eens wat anders op de (feest)tafel te zetten. Koop ‘Dips’ en ga helemaal los met alle smaken en verras jouw gasten.

Het boek is een uitgave in de ‘Masterclass’ serie van uitgeverij Carrera culinair

Hier kun je alvast een voorproefje nemen van een aantal recepten uit ‘Dips’;

Quesodip

Nachochips


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Snow cone met meloen

In landen als Indonesië, Suriname, de VS en Brazilië is dit ijs heel populair. Daar schaven ze met...
Lees verder »

Lasagne met asperges

De eigenlijke titel van het recept is: open lentelasagne met asperges en doperwten. En komt uit de s...
Lees verder »
raspberry

Vegan ice cream shake

Een vegan milkshake? Ja zeker en lekker dat ie is.... Voor 2 glazen heb je nodig: 2 rijpe bananen...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram