Hoe dan?!

12 maart 2019 Puur Tafelen

Dit is een (kook)boek wat je zelden tegenkomt. “Never judge a book by its cover”…oftewel in het goed Nederlands “Beoordeel een boek niet om de buitenkant” is bij dit (kook/info) boek van Maroeska Metz ( ja ja, ‘zij’ van Heel Holland Bakt 🙂 ) heel toepasselijk. Aan de buitenkant denk je in eerste instantie wellicht dat je een boek over kunst in handen hebt…..maar schijn bedriegt. Alhoewel de recepten (en foto’s) zijn stuk voor stuk ook kunstwerkjes.

Hoe dan?!

Maroeska neemt je mee door haar favoriete recepten uit 7 keukens te delen. Van antipasta tot soepen en van vlees en gevogelte tot aan groente (vegetarische) recepten. De artistieke achtergrond van Maroeska komt door heel het boek schitterend naar voren. In de om- en beschrijving van de recepten. In de vinger aflikkende zelfgemaakte foto’s. Maar wat het boek helemaal geweldig maakt vind ik dat bij ieder recept een korte beschrijving staat van één van de ingrediënten aangevuld met de mogelijkheid om een QR-code* te scannen en zo de informatie niet alleen in tekst te hebben maar ook d.m.v. een (kort) filmpje nog meer informatie te krijgen. Dat maakt het superdeluxe interactief en heb ik nog niet eerder in een kookboek gezien (ik hoor graag las het anders is 😉 ).

Ieder hoofdstuk begint met een inleidend verhaal van Maroeska. Over wat ze zelf lekker en leuk vindt en informatie over hoe bepaalde ingrediënten en/of gerecht(jes) in Nederland terecht gekomen zijn zoals bijvoorbeeld over pesto (blz. 55). Recept voor rode pesto uit “Hoe Dan?!” heb ik hier voor je neergezet. En, met een QR-code* erbij. Lees en kijk en oordeel zelf.

Persoonlijk

Het is een persoonlijk boek. De auteur heeft er totaal 10 jaar aan gewerkt. En zij heeft haar kookavonturen verwerkt die zij thuis volop uitgetest heeft voor haarzelf maar ook voor haar kinderen. Er zijn ook mooie persoonlijke foto’s verwerkt waar zij aan het werk te zien met en/of zonder haar kinderen. Dat maakt het dat dit boek heel dicht bij jou komt, althans dat is mijn gevoel erbij. Onlangs hadden wij de eer om bij één van Maroeska’ boekpresentaties te zijn, in Boekhandel De Koperen Tuin, te Goes en hebben haar kort gesproken. En…. het boek is alsof je Maroeska hoort spreken. Heerlijk normaal, eenvoudig en helemaal zichzelf.

Foto: Carel Bruring

Ze ‘toert’ nog volop door het land en als je de kans krijgt om eens bij één van haar presentaties of workshops aanwezig te zijn….zeker doen! Daar krijg je geen spijt van.

*QR-code scannen: dat is eigenlijk heel eenvoudig. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Door het merendeel van deze smartphones wordt een QR-code automatisch herkent als je de camera van jouw toestel op de QR-code richt (Wel even je fototoestel aanzetten 😉 ). Voor sommige smartphones is het nodig om een app te downloaden. Dit kost je niets, alleen de moeite.

Mocht het niet lukken met de QR-code kun je op de website van Maroeska kijken, daar vind je nog meer informatie over haar en de recepten.

Hoe Dan?! is verkrijgbaar in een stevige hardcover versie (303 pagina’s) en als E-book. En het is uitgegeven door Markmedia and Art te Amsterdam.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

tofu

Tofoe in oosterse tomatensaus

Stoven is een eeuwenoude manier om voedsel langzaam op lagere temperatuur te garen. Vaak gaat het om...
Lees verder »

Vegan roze koeken

Roze koeken roepen bij velen een bepaald gevoel op. De ene walgt er van de ander kan er geen genoeg ...
Lees verder »
cheescake

Kruidnoten-wittechocoladecheesecake

Het einde van jaar komt snel dichterbij. Maar o, o, o, wat een (h)eerlijke tijd is het als het om et...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram