IJs & Co

15 juli 2019 Puur Tafelen

Zelf ijs maken moeilijk? Echt niet! En je hebt er niet eens perse een (dure) ijsmachine voor nodig. Aniek Keijsers beschrijft in haar boek hoe je dit kunt doen. Met heerlijke resultaten. Pas heb ik een (H)eerlijke werkshop gevolgd van Aniek in het Baklokaal van Manuela van der Heijden in Roosendaal. Daar hebben we diverse soorten ijs gemaakt met de recepten uit het boek van Aniek “IJs & Co”. Daarnaast lieten wij de kans om zelf onze ijshoorntjes en bubbelwafels te maken niet voorbij gaan. In combinatie met het gemaakte ijs….(veel te) lekker.

Het boek IJs & Co is een makkelijk leesbaar boek. Alles wordt duidelijk, stap voor stap, uitgelegd. Op de eerste pagina’s beschrijft Aniek de verschillende soorten ijs, de diverse methoden om ijs te maken en een aantal veelgebruikte ingrediënten en hun eigenschappen. De manier van maken met ijsmachine(‘s) en zonder ijsmachine.

Niet alleen het maken van schepijs komt aan bod, ook het maken van sorbets en sherbets, ijscoupes, ijstaarten en ijs op stokjes. Maar zeker ook het maken van hoorntjes en wafeltjes, toppings en sauzen is niet vergeten.

Kortom, een compleet boek om thuis aan de slag te gaan. Voor de eerste keer of voor de zoveelste keer….inspiratie genoeg.

Om jullie alvast lekker te maken hebben wij alvast een paar recepten gemaakt zoals:

Aardbeienijs, stoplicht-ijsjes met meloen en heerlijk apart….frambozenijsjes met geitenkaas.

Helemaal zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Snel bestellen dan 😉 En deel vooral jouw gemaakte lekkernijen met ons, via Facebook en/of Instagram en tag Puur Tafelen.

 

 


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Soof appeltaart

En met Soof bedoelen we niet de Soof van de serie en films ;) Soof natuurlijke siropen zijn (H)eerli...
Lees verder »

Seitan stroganoff

Stoofpot kan ook prima vegan zijn. Kijk maar eens naar dit recept van Leentje Speybroeck uit Velt ma...
Lees verder »

Kokosbolletjes

(H)eerlijke vegan kokosbolletjes. Niet te lang over praten, gewoon maken en genieten. Dit heb je nod...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram