Leuk Zeeuws koken

22 november 2019 Puur Tafelen

Regelmatig komen wij een (kook)boek tegen dat eruit springt. Door de cover, foto’s, illustraties of gewoon helemaal. Leuk Zeeuws koken valt in de laatste categorie. Dit boek is samengesteld door Franca de Winter- Houterman uit Goes en uitgegeven door Het Paard van Troje. 

Zeeuwen

In dit (kook)boek hebben een aantal bekende en minder bekende Zeeuwen, Zeeuwse bedrijven en scholen hun meest favoriete Zeeuwse recept(en) gedeeld. Van restaurant(eurs) Kale & de Bril tot motorcrosser Nancy van de Ven en van Bart van der Weide (zanger van Racoon) tot aan cabaretière Katinka Polderman. Allemaal stuk voor stuk Zeeuwen met hart voor Zeeland en het verrukkelijke rijke aanbod aan ingrediënten en mogelijkheden wat eten aangaat. Van een loempia met Noordzeekrab tot aan een bolus plukbroodje. De diversiteit in dit boek is groot. De (H)eerlijke en mooie fotografie van landschap en gerechten zijn o.a. voor rekening van Scarlett Kwekkeboom-Janse (zakenvrouw van 2001).

Het boek

Leuk Zeeuws koken is overzichtelijk ingedeeld en begint met driegangenmenu’s van bekende Zeeuwse restaurants, gevolgd door losse gerechten. Amuses, soepen, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en nog een aantal lunchgerechten. Het sluit af met een kort verhaal van schrijfster Carolijn Visser. Bij ieder recept en persoon staat een kort persoonlijke noot van en/of over de hem of haar. Dat geeft het gevoel iemand net ietsje meer te leren kennen, zeker in combinatie met het bijgaande recept.

Kortom, dit (kook)boek is een genot om te lezen en jezelf helemaal te verlekkeren aan de (h)eerlijke recepten. Zeker om als Zeeuws en vooral niet Zeeuw 😉 een smakelijke inkijk te krijgen in de Zeeuwse keuken. Althans de keuken waar met producten uit en om de Schelde’s en Noordzee gekookt wordt. Zeeland is meer dan alleen maar zon, wind en strand, Zeeland heeft niet voor niets de meeste restaurants met Michelinsterren. Dat komt natuurlijk een beetje door goede koks maar vooral toch door de machtig mooie en lekkere (kakelverse), soms ziltige ingrediënten.

Om je alvast lekker te maken kun je kijken of deze kerriesoep of juûnsoep iets voor je zijn.

Het boek is onder andere te koop bij/via het Wegwijs Lokaal  Bestel je het boek bij/via het Wegwijs Lokaal en vóór 21 december 2019 dan maak je kans om het aankoopbedrag (en eventuele verzendkosten)  terug te krijgen. En krijg je nog een leuke en handige boekenstandaard nagestuurd. En van ieder verkocht boek gaat een donatie naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland.

Mooi Zeeuws landschap

Zeehonden? Ja zeker ook in Zeeland

Leuk Zeeuws koken met handige (kook)standaard

 

 


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Glutenvrije mandarijn-yoghurttaart

Er zijn inmiddels vele onderons die gedwongen of ongedwongen (zoveel mogelijk) glutenvrij eten. Voor...
Lees verder »
tofu

Tofoe in oosterse tomatensaus

Stoven is een eeuwenoude manier om voedsel langzaam op lagere temperatuur te garen. Vaak gaat het om...
Lees verder »

Vegan roze koeken

Roze koeken roepen bij velen een bepaald gevoel op. De ene walgt er van de ander kan er geen genoeg ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram