Roots Culinaire roadtrip door IJsland

11 december 2019 Puur Tafelen

Als je aan buitenlands koken denkt, denk je al snel aan Spaans, Italiaans, Chinees, Japans of een ander land wat bekend staat om de smakelijke keuken. IJsland zal niet snel in je opkomen en toch heeft dit land een verrassende keuken en veel te bieden, buiten de gletsjers, vulkanen en geisers.

Dagny Rós Ásmundsdóttir is van origine een IJslandse chef maar woont inmiddels al jaren in België. Zij neemt je in “Roots” mee op een culinaire trip door IJsland. Van Smørrebrød met gerookte zalm tot een heerlijke (zoete) Ástarpungar (love balls). Voor ieder staat er wel een of meerdere recepten in. Van vlees, vis, zoet tot het koken met (alleen) groenten. En dat alles (veel) aangevuld met prachtige foto’s van de ongerepte IJslandse natuur, visser en haar familie. ‘Roots’ is meer dan een kookboek. Dit boek neemt je mee in de cultuur van IJsland. De auteur schrijft op een mooie manier over IJsland en de bijbehorende eilanden.

De recepten staan verdeeld in vier groepen; recht uit de zee op ons bord, vers van het land, zoets op z’n IJslands en Happy hour met vrienden. Er staat duidelijk wat en hoeveel er nodig is en hoe je het recept heerlijk klaar maakt. Verse ingrediënten maken dat deze gerechten het best tot hun recht komen.

Hou je van eens iets anders dan doorsnee? Dan is dit kook/leesboek zeker iets voor jou! Hier en hier vind je alvast voorproefjes. Deze twee recepten kunnen we alvast delen met je: Kip met paddestoelen en groenteburgers met yoghurtdip.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mosselen in sake

Op schaal gezien is Japan niet zo'n groot land. Hoe anders is de Japanse keuken. Deze is wereldberoe...
Lees verder »

Pulled jackfruit met coleslaw en BBQ-saus

Geen wijn maar theeadvies. Onderaan het recept vind je een advies voor de thee die je bij deze lekke...
Lees verder »

Geroosterde zoete aardappel met broccoli en tahin

Een (h)eerlijk recept, op zich niet zo vreemd bij Puur Tafelen ;). Het bijzondere bij dit recept is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram