Stamppotbijbel

12 januari 2019 Puur Tafelen

Na de o.a. de Groente-, Vlees- en Soepbijbel is er nu ook de Stamppotbijbel. De klassiekers kennen we allemaal wel zoals boerenkool en hutspot maar als je deze Stamppotbijbel doorbladert gaat er een geheel nieuwe (stamppot) wereld voor je open. Van oma’s klassiekers tot stamppotten met bloemen erin. Een grote diversiteit aan stamppotten is opgenomen en draagt terecht de naam van Stamppotbijbel. Het boek begint, zoals alle kookbijbels, met een voorwoord van de schrijver en samensteller. Voor deze Stamppotbijbel is Werner Drent* verantwoordelijk. Als je aan stamppot denkt denk je al snel aan aardappelen. Voor vele stamppotten inderdaad de basis maar voor veel stamppotten in deze kookbijbel ook juist niet. Drent laat zien dat zonder aardappelen als (hoofd)ingrediënt er heerlijke en gezonde stamppotten gestampt kunnen worden. En…. dat stamppotten niet alleen in de winter gegeten hoeven te worden. En heb je wat stamppot over? Geen probleem, er is een hoofdstuk opgenomen met wat je met de restjes kunt fabriceren, zoals een bitterbal of een wafel.

Inhoud.

Zoals gezegd begint het boek met een inleiding en daarna volgt er nog meer uitleg over hoe je het boek kunt gebruiken, uitleg hoe en wat rondom stamppotten en wat voor soort stamppotten we kennen. Uitleg over het keukengerei ontbreekt uiteraard niet. Deze kookbijbel bestaat uit 14 hoofdstukken (inclusief how-to’s) en hebben allemaal een eigen kleur zodat je makkelijk aan de zijkant het hoofdstuk open kunt slaan wat je wilt hebben. Ieder recept is duidelijk beschreven wat je aan ingrediënten nodig hebt en hoe je het kunt bereiden. Bij ieder recept staan bovenaan ook de keukengereedschappen in icoontjes weergegeven die je voor het betreffende recept nodig hebt. Achterin vind je de receptenindex, het ingrediëntenregister en een handig lijstje met adressen en links.

Als je uitgekeken bent op de ‘gewone’ boerenkool en hutspot stamppot dan biedt deze Stamppotbijbel, met meer dan 200 (stamppot)recepten voldoende (nieuwe) inspiratie om nieuwe stamppotten uit te proberen en zoals gezegd: niet alleen in de winter. Het boek is door iedereen die een beetje kookervaring heeft uitstekend te gebruiken. Van beginnend tot de meer ervaren (thuis)kok.

Hier vind je al een (H)eerlijk stamppotvoorproefje.

* Werner Drent (1971) mag zichzelf dé stamppotexpert van Nederland noemen. Door zijn creativiteit en onuitputtelijk enthousiasme heeft hij inmiddels meerdere kookboeken over stamppot op zijn naam staan.

Deze bijbel bestellen? Dat kan hier:


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

tofu

Tofoe in oosterse tomatensaus

Stoven is een eeuwenoude manier om voedsel langzaam op lagere temperatuur te garen. Vaak gaat het om...
Lees verder »

Vegan roze koeken

Roze koeken roepen bij velen een bepaald gevoel op. De ene walgt er van de ander kan er geen genoeg ...
Lees verder »
cheescake

Kruidnoten-wittechocoladecheesecake

Het einde van jaar komt snel dichterbij. Maar o, o, o, wat een (h)eerlijke tijd is het als het om et...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram