’t Verrukkelijke Kinderbakboek

14 december 2019 Puur Tafelen

Schillen, pellen, mixen, snijden, bakken, allemaal spannende en leuke bezigheden, vooral voor en met kinderen. Dat weten Rutger van den Broek en Mark Haayema ook. Daarom hebben ze de handen ineen geslagen en een superleuk kinderbakboek geschreven.

Rutger heeft alle recepten (en het maken ervan) voor zijn rekening genomen en Mark heeft het boek voorzien van de geweldige illustraties en teksten. In ’t Verrukkelijke Kinderbakboek draait het om de familie Bakker. Die komen regelmatig voorbij met weetjes en verhaaltjes. Het boek is zo geschreven dat kinderen bijna alles alleen kunnen doen. Het is natuurlijk wel handig dat er meegekeken of geholpen wordt als het om snijden, verhitten en andere beetje gevaarlijke dingen. Ingeleid door basis technieken zoals het kneden, uitsteken en bestuiven gaat het verder naar ingrediënten die je veel nodig kunt hebben bij het bakken.

De hoofdstukken zijn heel makkelijk namelijk; lente, zomer, herfst en winter met recepten die helemaal bij het jaargetijde horen. Het is knap gedaan om in net iets meer dan 150 pagina’s zo’n leuk, inspirerend en levendig bak(lees)boek te schrijven. De recepten zijn makkelijk geschreven. Overzichtelijke ingrediënten overzicht en een duidelijke stap-voor-stap instructie hoe je de lekkerste dingen kunt maken. Ik denk zomaar dat dit boek niet alleen door kinderen veel gebruikt wordt maar zeker ook door menig papa en/of mama. Er zijn veel kinderkook- en bakboeken in de winkels te koop maar deze steekt er toch wel bovenuit. En staat garant voor vele uren lees- en vooral bakplezier.

We hebben alvast twee lekkere voorproefjes voor je uitgezocht; rozijnenbolletjes en choco-koekjes.

Rutger van den Broek heeft o.a. ook de Bakbijbel en de Koekjesbijbel geschreven. Op Rutger Bakt vind je veel meer lekkere recepten.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mosselen in sake

Op schaal gezien is Japan niet zo'n groot land. Hoe anders is de Japanse keuken. Deze is wereldberoe...
Lees verder »

Pulled jackfruit met coleslaw en BBQ-saus

Geen wijn maar theeadvies. Onderaan het recept vind je een advies voor de thee die je bij deze lekke...
Lees verder »

Geroosterde zoete aardappel met broccoli en tahin

Een (h)eerlijk recept, op zich niet zo vreemd bij Puur Tafelen ;). Het bijzondere bij dit recept is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram