Uit huis met Jet

2 oktober 2018 Puur Tafelen

Afgelopen augustus is ‘Uit huis met Jet’ van Jet van Nieuwkerk verschenen. In 90 verse en goedkope maar vooral makkelijke recepten geeft ze een geweldige aanzet om om een simpele manier te genieten jouw eten. van ontbijt tot diner en (zoete) tussendoortjes. Het staat er allemaal in.

Je gaat binnenkort op jezelf wonen of je woont al een tijdje op jezelf en bent inmiddels de pizza’s, de friet en andere afhaal- en/of bezorgmeuk wel beu….Dan is ‘Uit huis met Jet’ het boek om aan te schaffen. Je beschrijft hoe je makkelijk, verse en goedkope gerechten op tafel zet die ook nog eens gezond zijn. Ze laat zien dat je een leuk en gezond (studenten)leven kunt hebben zonder heel streng voor jezelf te hoeven zijn, laat staan saai.

Van ontbijt, diner bezoek tot aan (kleine) porties voor jezelf alleen, Jet beschrijft voor iedere veelvoorkomende situatie een paar mooie gerechten die je andere en jezelf prima voor kan zetten. Jet benoemd wat je zoal nodig hebt om te koken, zowel het kookgerei als de ingrediënten. Dat je met een o.a. een goede, wat duurdere, hapjespan, steelpan, soeppan en koksmes al een heel eind komt. Goede en handige tips om boodschappen te doen zijn zeker onmisbaar wil je niet teveel impulsaankopen doen en zo je hele huishoudbudget er doorheen jaagt. Ook daar heeft ze aan gedacht.

Persoonlijk

‘Uit huis met Jet’ is mooi vormgegeven met lekkere foto’s bij de diverse ontbijtjes, shakes en andere gerechten. Ook de persoonlijk geschreven notes zijn een prima aanvulling. Als je het boek doorleest is het lastig om je te beheersen en niet gelijk aan de gang te gaan om het een en ander klaar te gaan maken. Het boek ademt persoonlijkheid uit en leest makkelijk weg.

Kortom…. een absolute aanrader voor iedereen die op zichzelf woont of binnenkort op zichzelf gaat wonen. En als je een aantal van de lekkere gerechten geprobeerd hebt…..ben je zo genezen van de pakjes en zakjes ;).

<Hier> vind je alvast een voorproef recept uit het boek.

Het boek is hier te bestellen, ook als Ebook:

220 pagina’s, ISBN: 9789048842803

Met dank aan uitgeverij Carrera Culinair


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

pastinaak

Pastinaak met honing

Pastinaak een inmiddels bekende vergeten groente. Ook prima geschikt voor de (vegetarische) BBQ. Dit...
Lees verder »

Komkommer op de barbecue

Komkommer op de barbecue hoor ik je denken... Ja zeker een mooi voorbeeld hoe ' water en vuur'  lek...
Lees verder »
radicchio

Radicchio in zoetzuur

Radicchio is een soort (familie van) witlof maar dan roodgekleurd. Met onderstaande recept maak je e...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram