Zomers koken met Yvon

12 juni 2018 Puur Tafelen

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Yvon Jaspers

Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten smaken als je er maar genoeg meraki in verwerkt.
En andersom, als meraki ontbreekt smaakt het nergens naar. Yvon Jaspers neemt je in dit kleurrijke kookboek mee naar een zonnig eiland. Daar staat een oud keukentafeltje met een wapperend kleed in de wind. Niet keurig netjes gedekt, maar een beetje geïmproviseerd. Verschillend servies, verschillende glazen en een bij elkaar geraapt zooitje vorken. En rijk gevuld met de heerlijkste, zonnige gerechten. Iedereen heeft wat meegebracht: van soepen en pasta’s tot maaltijdsalades, van zeebaars van de grill tot kip uit de oven, van walnotencake tot citroentaart.

Bestel dit liefdevol kookboek hier.


Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

H'eerlijke aanraders / Recepten

Zelf pasta maken: niet zo moeilijk!

Zelf verse pasta maken klinkt voor menig persoon als onbegonnen werk. Het koken van verse pasta kost...
Lees verder »

Zeeuwse mosselen, ze zijn er weer.

Tulpen, molens, klompen….dat zijn dingen waar veel mensen aan denken als je vraagt wat kenmerkend ...
Lees verder »

Bloemkoolsalade

Ingrediënten (4 personen):1 bloemkool half potje zongedroogde tomaten verse basilicum ...
Lees verder »