Aardbeien-yoghurt ijs

28 juni 2018 Redactie Puur Tafelen

Waarbij? Aardbei. Als nagerecht in de vla, yoghurt of gewoon zo…. maar natuurlijk ook als toetje of tussendoor om jezelf én anderen heerlijk te verwennen. En je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 500 g aardbeien
  • 500 ml boerenyoghurt
  • 175 g witte basterd suiker + 1 eetlepel
  • ½ citroen
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • Extra nodig: keukenmachine of staafmixer, diepvriesdoos, ijslepel

En zo maak je het klaar:

1. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft van de aardbeien samen met de yoghurt en suiker in een keukenmachine tot een gladde massa. Pers de citroen uit en voeg het naar smaak toe.
2. Schenk de aardbeienpuree in een diepvriesdoos en laat het in circa 5 uur bevriezen.
3. Snijd de resterende aardbeien in partjes, rasp de schil van de sinaasappel erboven en knijp een beetje van het sap uit. Schep de aardbeien om met 1 eetlepel suiker.
4. Verdeel het ijs over kleine glaasjes en schep de gemarineerde aardbeien erboven op.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Winterbarbecue

(Winter) Barbecue

Barbecueën alleen als de temperatuur boven de 20 graden komt? Echt niet. Tegenwoordig is buiten kok...
Lees verder »
taart

Feessie? gefeliciTAART !

Gefeliciteerd? Nee…gefeliciTAART! Als het maar lekker (zoet) is, is het te bestellen bij één van...
Lees verder »
tea

TeaCozy …. een unieke theebeleving

Een steeds groter wordende groep is thee (soms al als vervanging van koffie) aan het ontdekken. Thee...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram