Aardbeien-yoghurt ijs

28 juni 2018 Redactie Puur Tafelen

Waarbij? Aardbei. Als nagerecht in de vla, yoghurt of gewoon zo…. maar natuurlijk ook als toetje of tussendoor om jezelf én anderen heerlijk te verwennen. En je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 500 g aardbeien
  • 500 ml boerenyoghurt
  • 175 g witte basterd suiker + 1 eetlepel
  • ½ citroen
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • Extra nodig: keukenmachine of staafmixer, diepvriesdoos, ijslepel

En zo maak je het klaar:

1. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft van de aardbeien samen met de yoghurt en suiker in een keukenmachine tot een gladde massa. Pers de citroen uit en voeg het naar smaak toe.
2. Schenk de aardbeienpuree in een diepvriesdoos en laat het in circa 5 uur bevriezen.
3. Snijd de resterende aardbeien in partjes, rasp de schil van de sinaasappel erboven en knijp een beetje van het sap uit. Schep de aardbeien om met 1 eetlepel suiker.
4. Verdeel het ijs over kleine glaasjes en schep de gemarineerde aardbeien erboven op.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram