Appelplaattaart

Onverwacht visite? Of zin in om jezelf eens lekker en snel te verwennen. Deze appelplaattaart is vlug te maken en smaakt heerlijk, met een flinke dot (vegan)slagroom bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig voor 1 taart:

  • 1 rol kant en klare bladerdeeg
  • 2 appels
  • Zonnebloemolie
  • Vanillesuiker
  • Ahornsiroop of honing
  • Kaneel

Zo bak je hem bruin:

  1. Haal de rol deeg uit de koelkast en laat het een minuut of 5 rusten
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Rol het deeg uit (op het bakpapier) en vouw de randjes rondom ongeveer een centimeter naar binnen. Druk de randjes aan de binnenkant goed vast.
  4. Giet wat zonnebloemolie over de deegbodem en smeer het uit met een kwastje, behalve de randjes. Strooi naar smaak kaneelpoeder over de olie.
  5. Snijd de appels in parten en verwijder het klokhuis. Snijd er (dunne) plakjes af en leg deze dakpansgewijs op het deeg (niet op de randjes).
  6. Strooi naar smaak kaneelpoeder over de appelschijfjes en daarna nog de vanillesuiker. Smeer de appels in met de ahornsiroop of honing.
  7. Bak de appelplaattaart in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *