Asperge-aardbeiensalade

Asperges en aardbeien, bij uitstek stuk voor stuk een verwennerij maar als salade bij elkaar……ideaal voor zo’n beetje iedere gelegenheid. Zoals bijvoorbeeld Moederdag.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 gram witte asperges
  • 1 eetlepel boter
  • 250 gram aardbeien
  • 4 handenvol (jonge)slablaadjes
  • Sap van een citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • beetje suiker
  • 4 el geroosterde pijnboompitten
  • Geschaafde Parmezaanse kaas

Zo maak je de heerlijke salade klaar:

  1. Was en schil de asperges, verwijder de uiteinden en snijd ze in ongeveer 5 cm lange stukken. Kook ze ongeveer 10 minuten in zout water met boter tot ze beetgaar zijn. Giet ze af, laat ze schrikken met koud water en laat ze vervolgens uitlekken
  2. Was ondertussen de aardbeien, dep ze droog, maak ze schoon en snijd afhankelijk van de grootte in twee of vier stukjes
  3. Waas de slablaadjes, schud ze droog en scheur eventueel de grotere blaadjes in stukken
  4. Maak een dressing van de citroensap, olie, zout, peper en suiker
  5. Meng de ingrediënten voor de salade goed door elkaar. Schik het op de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de Parmazaanse kaas

Dit (H)eerlijk recept komt uit het magazine “De Tuin Op Tafel”

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *