Avocado-kokosijs

Kokosijs ken je waarschijnlijk wel….deze (H)eerlijke koude variant met avocado waarschijnlijk (nog) niet. Heel simpel zelf te maken met en/of zonder ijsmachine. En!! Dit ijs is veganistisch. Maar dat proef je niet.

Dit heb je nodig:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 500 gram kokosmelk
  • 100 gram suiker of 75 ml agavesiroop
  • sap van een halve citroen
  • 40 gram gedroogde en gemalen kokos
  • 20 gram maïzena (plus)

Zo maak je het klaar:

  1. Klop de maïzena op met 100 gram kokosmelk.
  2. Breng de rest van de kokosmelk met de suiker en gemalen kokos zachtjes aan de kook. Zet het vuur meteen lager.
  3. Voeg de maïzena toe en laat al roerend indikken gedurende ongeveer 10 minuten. En laat het vervolgens afkoelen.
  4. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees eruit en mix de avocado’s met het citroensap tot een gladde massa. Spatel de avocadomousse voorzichtig onder het kokosmengsel.
  5. Giet het mengsel in een vooraf gekoelde kom, dek af met folie en laat het een nacht opstijven in de koelkast. Dek het met een folie op de massa af zodat er geen velletje ontstaat.
  6. Bereid het ijs in de ijsmachine of handmatig. Doe het mengsel in de ijsmachine en bereid het volgens de gebruiksaanwijzing. Of schep het mengsel over in een diepvriesdoos en zet deze in de vriezer. Laat het er dan minimaal 4 uur in staan en roer/prak ieder uur de massa goed door. Dit is om de vorming van ijskristallen zoveel mogelijk tegen te gaan.
  7. Als de ijsmachine klaar is schep het over in een diepvriesdoos en zet het nog minimaal 3 uur in de vriezer.

Dit recept komt uit het E-book “Plantaardig ijsplezier” van Stijn de Cock.

Tot 25 juli 2019 is dit E-book nog te bestellen met 30% korting. Hoe? Kijk op de site van Stijn en Elke; Veganistisch Koken

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *