Bananasplit twist

We kennen allemaal wel de klassieke bananasplit; banaan, ijs, chocolade en slagroom. Enorm verwenningsgehalte. Maar deze versie van Danny Jansen uit zijn Masterclass boek “Desserts” is de overtreffende trap van een bananasplit.

Wat heb je nodig:

Voor de bananasplit:
  • 4 mooi rijpe bananen, gepeld en in stukken gesneden
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram gezouten bananenchips (toko)
  • 50 gram chocoladenootjes
Voor de slagroom:
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
Verder nog:
  • stand- of handmixer
  • 4 jampotten of weckpotten
  • spuitzak met gekartelde spuitmond

Zo maak je het klaar:

  1. Het vanille-ijs en de merengue maak je het best een dag van te voren, als je deze zelf wilt maken. 
  2. Wentel de stukjes banaan door de basterdsuiker. Verhit een antiaanbakpan en karamelliseer daarin de banaan op zacht vuur. Blus af met de room en kook kort door. Laat de banaan in de karamelsaus afkoelen.
  3. Klop de 200 ml slagroom stijf met de suiker en do in de spuitzak.
  4. Leg een meringue onder in de jampotten. Verdeel de gekaramelliseerde banaan erover, spuit de slagroom op en herhaal dit tot de potjes vol zijn. Schep in elke pot een bol vanillie-ijs. Garneer met de bananenchips en chocoladenootjes en eventueel nog wat slagroom. Serveer gelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *