Bananenbrood

Natuurlijk kun je een half brood in 1 keer opeten…dan hoef je de rest van de dag niet meer te eten. Dit bananenbrood is een perfect tussendoortje als gezonde en verantwoorde snack. Je kan het ook als ontbijt gebruiken door twee plakjes te eten.

Wat ga je gebruiken:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram walnoten
  • Boter om de cakevorm in te vetten

En zo maak je dit heerlijke bananenbrood klaar:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden
  2. Pureer de bananen tot moes met een blender of gewoon met een vork
  3. Mix de eieren door de bananenmoes met een vork
  4. Meng het amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout er doorheen tot je een mooi beslag krijgt
  5. Hak de walnoten en de chocolade fijn en meng het door het beslag
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en zet deze in de voorverwarmde oven. En bak het brood in ongeveer 45 minuten heerlijk gaar.

Iedere oven is anders. Dus pas indien nodig de baktijd/temperatuur aan. Als je het laatste kwartier het brood bedekt met aluminiumfolie dan voorkom je dat de bovenkant aanbrand. Om te kijken of het brood gaar is, kun je na 45 minuten met een (saté)prikker in het brood prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar.

Je hoeft het brood niet in 1 keer op te eten. Je kan het in plakjes snijden en per stuk invriezen.

Dit recept is afkomstig uit ‘Zomerslank’

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *