Chocolade-aardbeien

4 mei 2016 Redactie Puur Tafelen

Deze in chocolade gedipte aardbeien zijn mooi om te zien en gemakkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 500 gram Hollandse aardbeien
  • Extra nodig: bakpapier

Bereiden

1. Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in kleine stukjes. Hang de kom in een grote pan met een laag zacht kokend water en laat de chocolade zachtjes smelten (au bain marie).
2. Leg een stuk bakpapier op een groot bord. Houd de aardbeien vast aan het kroontje en doop ze rondom in de gesmolten chocolade. Leg de aardbeien los van elkaar op het bakpapier. Zet het bord in de koelkast en laat de chocolade in ongeveer 30 minuten hard worden. Lekker bij de thee of bij een espresso na het eten. Je kunt de chocolade-aardbeien maximaal een halve dag in de koelkast bewaren.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram