Chocolade avocado pudding

26 juni 2018 Redactie Puur Tafelen

Een verrassende combinatie: chocoladepudding met avocado. 

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 1 ½ rijpe avocado’s
  • 1 grote, rijpe banaan
  • 50 gr cacao
  • 120 gr speculoos
  • 150 gr honing
  • 60 ml amandelmelk of gewone melk

Voor de topping:

  • 400 ml kokosroom
  • 50 gr poedersuiker
  • Optioneel: ½ theelepel vanille-extract

Zo maak je het klaar:

  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix deze met de keukenmachine of staafmixer tot een gladde pudding. Voeg meer melk toe om het wat smeuïger te krijgen. Voeg meer cacao toe voor een rijkere chocoladesmaak. Voeg eventueel meer honing toe om het geheel wat zoeter te maken.
  2. Verdeel de pudding over 6 kleine serveerglaasjes. Dek deze af plastic folie (duw het folie op de pudding om de vorming van een harde korst bij het opstijven te voorkomen). Zet de pudding minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten met de mixer tot de dikte van slagroom te mixen.
  4. Bekroon de puddinkjes voor het serveren met de topping. Als je nog wat speculoos over hebt, kun je dit ook nog toevoegen. Heb je losse hazelnootstukjes in huis? Strooi deze over je creatie; staat erg leuk!

Foto: www.minimalistbaker.com

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram