Chocolade-bananenbrood

Zomervakantie! Als het eens een dag minder weer is kun je lekker met de kinderen, of alleen natuurlijk, aan het bakken. Chocolade en banaan zijn ideale ingrediënten om samen te gebruiken in bijvoorbeeld een brood. Hieronder vind je een recept voor een heerlijk zoete lekkernij.

Wat heb je nodig voor 1 brood:

  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 3 grote of 4 kleine bananen
  • 60 gram havermout
  • 2 eetlepels cacao
  • Honing en noten zoals walnoten, amandelen enz.
  • Amandelschaafsel

En zo maak je het klaar:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Vet een cakevorm in.
  • Pureer de bananen fijn met een vork of een staafmixer/keukenmachine.
  • Meng de gepureerde bananen door de eieren en voeg vervolgens ook de bloem, cacao en havermout toe. Het is lekker om wat fijngehakte noten aan het beslag toe te voegen. Als je een zoetekauw bent, kun je honing toevoegen aan de cake.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Zet het chocolade-bananen brood voor circa 45-50 minuten in de oven.
  • Vind je na het bakken de cake nog niet ‘zoet’ genoeg. Beleg dan een plakje bananenbrood met bijvoorbeeld wat jam.

Tip: het is ook lekker om kokos, blauwe bessen of cranberry’s toe te voegen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *