Crunchy bietjes salade

Ingrediënten:

  • 130 g quinoa
  • 450 ml groentebouillon
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 kleine appels
  • 450 g gekookte bietjes
  • 150 ml Alpro Rijst Cuisine of kookroom
  • 2 el citroensap
  • 1/2 el gemalen komijn
  • versgemalen peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 150 g feta
  • 80 g walnoten
  • 50 g rucola

Bereiding:

  1. Was en kook de quinoa in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de radijsjes, verwijder de steeltjes en snijd ze doormidden.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de bietjes in kleine stukjes. Doe 250 g van de gesneden bietjes in de blender met de kookroom. Blend dit tot een romige crème en breng op smaak met citroensap, komijn, zout en peper.
  3. Haal de quinoa van het vuur en roer de stukjes appel en bietjes erdoor. Bak de radijsjes knapperig in olijfolie.
  4. Garneer elk bord met de bietenroom, een lepel quinoa erop en kruimel er wat feta en walnoten over. Garneer met een beetje rucola.

Bron: www.alpro.com

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *