Crunchy bietjes salade

21 juni 2018 Redactie Puur Tafelen

Ingrediënten:

  • 130 g quinoa
  • 450 ml groentebouillon
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 kleine appels
  • 450 g gekookte bietjes
  • 150 ml Alpro Rijst Cuisine of kookroom
  • 2 el citroensap
  • 1/2 el gemalen komijn
  • versgemalen peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 150 g feta
  • 80 g walnoten
  • 50 g rucola

Bereiding:

  1. Was en kook de quinoa in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de radijsjes, verwijder de steeltjes en snijd ze doormidden.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de bietjes in kleine stukjes. Doe 250 g van de gesneden bietjes in de blender met de kookroom. Blend dit tot een romige crème en breng op smaak met citroensap, komijn, zout en peper.
  3. Haal de quinoa van het vuur en roer de stukjes appel en bietjes erdoor. Bak de radijsjes knapperig in olijfolie.
  4. Garneer elk bord met de bietenroom, een lepel quinoa erop en kruimel er wat feta en walnoten over. Garneer met een beetje rucola.

Bron: www.alpro.com

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram