Gestoofde venkel

Door venkel te gebruiken geef je je gerechten een Zuid-Europees tintje. De smaak en geur van knolvenkel is anijsachtig, een beetje zoet maart toch pittig en fris. Wist je dat je venkel zowel warm als rauw kunt eten? In dit recept kiezen we voor de warme variant.  

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 ml kraanwater
  • ¼ kippenbouillontablet
  • 2 venkelknollen
  • 2 el olijfolie
  • 50 g kappertjes (potje à 100 g)
  • 50 g Pecorino Romano (kaas)

Bereiding:

  • Breng het water aan de kook met het bouillontablet.
  • Snijd ondertussen de venkel in plakjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan, voeg de venkel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  • Schep regelmatig om.
  • Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
  • Laat de kappertjes uitlekken. Schep de kappertjes door de venkel en schaaf de kaas er vlak voor het serveren over.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *