ananas

Gevulde ananas met kokosrijst en cashewnoten

Klaar voor de zomer? Met deze feestelijke (gevulde) ananas komt dat gevoel vanzelf.

Wat heb je allemaal nodig:

  • 3 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 250 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 ananas, in de lengte doorgesneden
  • 350 ml kokosmelk
  • 350 ml water
  • 200 gram basmatirijst
  • 50 gram kokosrasp
  • 200 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 10 gram peterselie, fijngesneden
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Zo maak je deze tropische verrassing klaar:

  1. Meng in een kom de gember, knoflook, de sesamolie, rijstazijn, sojasaus en de agavesiroop. Voeg de vega kipstukjes toe en zet het minimaal 1 uur in de koelkast
  2. Hol de ananas uit door kruislings sneden te maken met behulp van een mes en de blokjes uit de ananas te halen. Snijd de blokjes klein en doe deze in een andere kom
  3. Doe de kokosmelk en het water in een steelpan en breng het aan de kook. Voeg al roerend de rijst toe. Breng het op smaak met zout. Laat de rijst 10 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur uit en laat de deksel op de pan, dan kan de rijst het vocht goed opnemen en nastomen
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en kook de gemarineerde kipstukjes en marinade 5 minuten in. Zet het vuur uit
  5. Verhit een andere koekenpan op het vuur en rooster de kokosrasp. Schud de pan regelmatig zodat de kokosrasp gelijkmatig verkleurt
  6. Voeg de kokosrijst, de kipstukjes en de kokosrasp toe aan de kom met de ananasstukjes en meng het geheel goed door elkaar. Vul de ananas met het mengsel en garneer met de cashewnoten en peterselie

Dit recept komt uit de Vegabijbel van Isabel Boerdam

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *