Gevulde appel

Als er 1 vrucht is die je op vele verschillende manieren kunt gebruiken is het wel een appel. Appeltaart, appelmoes, appelchutney, om er maar een paar te noemen. Wat ook superlekker en makkelijk klaar te maken is; gevulde appel. Een heerlijk vegetarische verwennerij. Vervang de honing door ahornsiroop en je heb een vegan variant.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 zoete appels
  • 30 gram ongezouten walnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop (vegan)

Zo maak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de appels, snijd de bovenkant eraf en hol de appels uit. Zorg ervoor dat de onderkant van de appels intact blijft zodat je de appel goed kunt vullen
  3. Hak de walnoten en de pecannoten in kleine stukjes
  4. Meng in een kom de walnoten, pecannoten, rozijnen, kaneel en de honing
  5. Vul de appels met het mengsel en plaats de bovenkanten terug
  6. Zet de appels op een bakplaat en bak ze in de oven tot ze zacht zijn

Dit recept komt uit ‘Eet als een expert- Party Time’

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *