Gevulde appel

11 mei 2019 Puur Tafelen

Als er 1 vrucht is die je op vele verschillende manieren kunt gebruiken is het wel een appel. Appeltaart, appelmoes, appelchutney, om er maar een paar te noemen. Wat ook superlekker en makkelijk klaar te maken is; gevulde appel. Een heerlijk vegetarische verwennerij. Vervang de honing door ahornsiroop en je heb een vegan variant.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 zoete appels
  • 30 gram ongezouten walnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop (vegan)

Zo maak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de appels, snijd de bovenkant eraf en hol de appels uit. Zorg ervoor dat de onderkant van de appels intact blijft zodat je de appel goed kunt vullen
  3. Hak de walnoten en de pecannoten in kleine stukjes
  4. Meng in een kom de walnoten, pecannoten, rozijnen, kaneel en de honing
  5. Vul de appels met het mengsel en plaats de bovenkanten terug
  6. Zet de appels op een bakplaat en bak ze in de oven tot ze zacht zijn

Dit recept komt uit ‘Eet als een expert- Party Time’

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram